Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 10. jūnijs
Malva, Anatols, Anatolijs

Lielbritānijai militārās operācijas Lībijā izmaksājušas 212 miljonus mārciņu

Lielbritānijai militārās operācijas Lībijā izmaksājušas 212 miljonus sterliņu mārciņu (173 miljonus latu), kas ir daudz vairāk, nekā valdība bija aplēsusi kampaņas sākumā, ceturtdien paziņojis Lielbritānijas aizsardzības ministrs Filips Hamonds.

Līdz Lībijas militārās operācijas vadību pārņēma NATO, Lielbritānija atradās starptautiskās iniciatīvas priekšgalā. Saņemot ANO mandātu, tā kopā ar Franciju un ASV veica gaisa uzlidojumus Lībijas diktatora Muamara Kadafi spēkiem, lai aizsargātu civiliedzīvotājus no to uzbrukumiem.

Tomēr Lībijas kampaņa izvērtās garāka, nekā gaidīts, līdz ar to palielinājās arī militāro operāciju izdevumi.

"Mūsu galējais novērtējums Lībijas operācijas tīrajām papildu izmaksām ir 212 miljoni sterliņu mārciņu, ko veido 145 miljoni sterliņu mārciņu (119 miljoni latu) ekspluatācijas izdevumiem plus 67 miljoni sterliņu mārciņu (55 miljoni latu) munīcijas papildināšanai," paskaidroja ministrs.

Galīgās izmaksas viņš novērtēja kā "visādā ziņā sekmīgu iznākumu", uzsverot, ka tās tomēr ir mazākas, nekā bija aplēsis viņa priekšgājējs Laiems Fokss.

Fokss oktobrī prognozēja, ka Lielbritānijai operācijas Lībijā izmaksās 260 miljonus sterliņu mārciņu (212 miljonus latu).

Tomēr, salīdzinot ar finanšu ministra Džordža Osborna aplēsēm kampaņas sākumā, gala iznākums nav sevišķi tīkams. Lībijas kampaņai sākoties, Osborns paziņoja, ka tā izmaksās "desmitus miljonus, nevis simtiem miljonu mārciņu".

Lībijas militāro operāciju izmaksas tika segtas no valdības rezervēm laikā, kad konservatīvi liberāli demokrātiskā koalīcija ir ieviesusi bargus taupības pasākumus, tostarp samazinot arī aizsardzības budžetu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Fon der Leiena pasludina uzvaru EP vēlēšanās

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena, kas pretendē uz otru pilnvaru termiņu, svētdien pasludinājusi konservatīvo uzvaru Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits