Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lielbritānijas finanšu ministrs uzskata, ka ES varētu piekāpties

Lielbritānijas finanšu ministrs Filips Hamonds uzskata, ka Brexit līguma lietā Eiropas Savienība (ES) varētu piekāpties tik daudz, lai pārliecinātu likumdevējus Londonā atbalstīt šo vienošanos.

Pēc Hamonda domām, ES nepiekāpsies jautājumā par pagaidu risinājumu, kura mērķis ir novērst stingras robežas atjaunošanu starp Ziemeļīriju un Īriju. Taču ministrs intervijā raidorganizācijai BBC no Davosas, kur notiek Pasaules ekonomikas forums, sacīja, ka no Eiropas politiķiem dzirdējis, ka tiek intensīvi domāts par to, kur ES ir novilkusi savas "sarkanās līnijas" un vai tām tur tiešām jāatrodas.

Lielbritānijas parlaments pagājušajā nedēļā noraidīja premjerministres Terēzas Mejas panākto Brexit vienošanos, bet Lielbritānijai no ES jāizstājas jau 29.martā.

Meja pašreiz ved sarunas ar savas partijas deputātiem un Ziemeļīrijas sabiedrotajiem, lai noskaidrotu, kādas izmaiņas varētu pārliecināt viņus atbalstīt Brexit līgumu. Pēc tam Meja plāno atsākt sarunas ar Briseli.

Britu likumdevējus visvairāk satrauc pagaidu risinājums Īrijas robežai, kas potenciāli pakļautu Lielbritāniju ES tirdzniecības noteikumiem uz nenoteiktu laiku.

Hamons netic, ka ES varētu pilnībā atteikties no šī risinājuma, bet norādīja, ka daudzi britu deputāti piekristu šādam risinājuma, ja tas tiktu ieviests uz konkrētu laiku, vai arī tiktu sniegtas garantijas, ka Lielbritānija kaut kādos apstākļos var no tā atteikties.

Ministrs apliecināja, ka nevēlas Lielbritānijas aiziešanu no ES bez vienošanās, piebilstot, ka tas būtu "ārkārtīgi slikts iznākums Lielbritānijas ekonomikai".

Lielbritānijas parlamentā otrdien plānots balsojums par priekšlikumiem šāda bezvienošanās Brexit novēršanai, cenšoties aizkavēt izstāšanos no ES gadījumā, ja līgums netiks apstiprināts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits