Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Lielbritānijas iekšlietu ministrs par Novičok: Krievijai beidzot jāpaskaidro, kas notiek

Nupat Lielbritānijā notikušais incidents, kad pēc saindēšanās ļoti smagā stāvoklī nogādāti divi cilvēki, atkal izskanējis visā pasaulē pēc tam, kad britu atbildīgie dienesti paziņojuši - cietušie ir saindējušies ar to pašu nervu indi, ar kuru šogad marta sākumā saindēts bijušais Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija. Lielbritānija atkal skatās Krievijas virzienā, kura jebkādu savu iesaisti gan Skripaļa indēšanā, gan šajā lietā, noliedz. Uzrunājot britu parlamentāriešus, valsts iekšlietu ministrs Sadžids Džavids neslēpa aizdomas par Kremļa iespējamo iesaisti: "Krievijai beidzot jāpaskaidro, kas notiek!"

Lielbritānija par notikušo incidentu konsultēsies arī ar savām sabiedrotajām valstīm par to, kāda varētu būt iespējamā atbildes reakcija Krievijai, ja būs pamatotas aizdomas par Kremļa saistību ar notikušo.

Džavids pēc valdības sēdes par jaunumiem informēja parlamentāriešus, tostarp norādot, ka skaidri zināms - cilvēki saindējušies ar programmas Novičok ietvaros izstrādāto indi, un tas noticis citā vietā no tās, kur martā tika atrasti saindētie Skripaļi.

"Kā to darījām iepriekš, arī šoreiz konsultēsimies ar saviem starptautiskajiem partneriem par šo incidentu.

Pasaules acis šobrīd pavērstas Krievijas virzienā, un ne tikai Pasaules kausa futbolā dēļ.

Ir pienācis laiks, kad Krievijas valsts beidzot paskaidro, kas notiek," pauda Džavids.

Ministrs arī uzsvēra, ka Lielbritānijai nav nekādu pretenziju pret Krievijas ļaudīm, bet ir iebildumi pret Krievijas valdības rīcību.

"Mēs pretosimies darbībām, kas apdraud mūsu un mūsu partneru drošību. Nav pieļaujams, ka mūsu ļaudis kļūst par tiešiem vai netiešiem mērķiem un ka mūsu ielas un parki kļūst par indes "izgāztuvēm"," uzsvēra Džavids.

Jau ziņots, ka Lielbritānijā divi cilvēki saindējušies ar nervus paralizējošo vielu Novičok, ar kuru tika saindēti bijušais Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija. Krievija kārtējo reizi norādījusi, ka neko par notikušo nezina.

Top komentāri

TrollisJT
T
Krievija taču visu laiku skaidro - kas notiek.
Naivie!
N
Grib un gaida, ka Krievija kaut ko paskaidros. Tas būtu tas pats, kā gaidīt, ka Krievija paskaidros Golodomoru un izvešanas...
irlielāmērāticams
i
ka militāri-rūpnieiskā kompleksa iesāktās ienaidnieku spēles ir aizgājušas nedaudz par tālu. Briti nav pamanījuši, ka kļūst smieklīgi. BRITI KĻŪST SMIEKLĪGI.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits