Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Lielbritānijas mediju regulators piemēro naudas sodu RT

Lielbritānija uzlikusi 200 000 mārciņu (225 000 eiro) lielu sodanaudu Krievijas valdības finansētajam televīzijas kanālam RT "par nopietniem raidīšanas noteikumu pārkāpumiem", piektdien paziņojis elektronisko mediju regulators Ofcom.

"RT laikā no 2018.gada 17.marta līdz 26.aprīlim nav ievērojis pienācīgu objektivitāti septiņās ziņu un aktuālo notikumu programmās," teikts Ofcom paziņojumā.

RT uz Lielbritānijas lēmumu reaģēja asi.

"Mēs esam saniknoti, ka britu mediju regulators Ofcom piemērojis mums sodanaudu, nesagaidot tiesas lēmumu, lai noskaidrotu, vai Ofcom pretenzijas pret RT ir leģitīmas," paziņoja Krievijas valdības finansētais televīzijas kanāls.

RT tiek "subjektīvi apsūdzēts nepietiekamā objektivitātē," paziņoja RT, liekot noprast, ka Lielbritānijas valdība mēģina ietekmēt kanāla redakcionālo politiku.

Telekanāls arī apgalvoja, ka tam piemērotā sodanauda ievērojami pārsniedz citiem medijiem piemērotos sodus par daudz nopietnākiem pārkāpumiem, piemēram, kūdīšanu uz vardarbību.

Lielbritānijas attiecības ar Krieviju pēdējā laikā ievērojami pasliktinājušās, sasniedzot zemāko līmeni kopš Aukstā kara laikiem.

Spriedze abu valstu attiecībā īpaši tika nokaitēta pērn, kad Lielbritānijā tika saindēts bijušais krievu dubultaģents Sergejs Skripaļs un viņa meita.

Lielbritānija uzskata, ka noziegumu pastrādājuši Krievijas militārās izlūkošanas virsnieki, izmantojot vēl PSRS laikā izstrādāto bioloģisko ieroci Novičok.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Latvia Today
L
Mums krievu melu rupors Pervij Baļļķijsķij ir nacionālā medija statusā. Melo pat no Saeimas ēkas.
Russia Yesterday
R
Šo propagandas kantori vajag vispār slēgt ciet un darbiniekus aizdzīt ar sūdainu mietu.
jautājums
j
Domāju, ka Latvijai Krievijas propaganda ir daudz bīstamāka nekā Anglijai. Un tad man rodas jautājums, kāpēc Latvijas mediju regulators tik vāji strādā? Sodīt un slēgt Krievijas medijus varētu kaut vai katru dienu - tajos melu pietiks simt gadiem uz priekšu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits