Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Lielbritānijas parlaments balsos par atkārtota Brexit referenduma rīkošanu

Apakšnama spīkers Džons Berkovs sēdes dienaskārtībā iekļāvis papildinājumu pie premjerministres Terēzas Mejas iesniegtā lēmumprojekta par Brexit atlikšanu, kas paredz atkārtotu tautas nobalsošanu.

Papildinājuma projektu iesniegusi neatkarīgo deputātu grupa, ko nesen izveidoja savu partiju pametušie leiboristi. Šiem labojumiem atbalstu izteikuši arī vairāki valdošās Konservatīvās partijas deputāti, kas noskaņoti pret Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Anna Subrija, kas pagājušajā mēnesī pameta toriju rindas un pievienojās jaunizveidotajai neatkarīgo deputātu grupai, norādījusi, ka papildinājuma apstiprināšanas izredzes ir atkarīgas no leiboristu līdera Džeremija Korbina nostājas.

Lielbritānijas parlamenta deputāti ceturtdien balsos par to, vai lūgt ES pagarināt izstāšanās termiņu no bloka, kas šobrīd ir paredzēta 29.martā. Valdība lūgs likumdevējus atbalstīt tās plānu, lai tuvākajās dienās tiktu sarīkots vēl viens balsojums par Brexit vienošanos un pieprasītu izstāšanās termiņa atlikšanu neatkarīgi no iznākuma.

Izstāšanās tiktu atlikta līdz 30.jūnijam, ja Brexit vienošanās tiktu beidzot apstiprināta. Tiesa gan, tā jau divas reizes - janvārī un šonedēļ - parlamentā ar lielu balsu pārsvaru tikusi noraidīta. Ja likumdevēji vienošanos noraidīs atkal, Brexit tiks atlikts uz ilgāku laiku un Lielbritānija būs spiesta maijā piedalīties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, norāda valdība.

Lūgums par Brexit atlikšanu būs jāizskata ES līderu samitā Briselē 21. un 22.martā.

Kā ziņots, Latvija būs gatava atbalstīt Brexit datuma pagarinājumu, ja būs skaidrs Lielbritānijas pamatojums, kāpēc un uz cik ilgu laiku tas tiek prasīts, kā arī, tiks ievērotas Eiropas Savienības (ES) līgumu saistības. 

 

Top komentāri

Un tā būs Breksita NĀVE.
U
Tāpēc labāk ES vietā izveidot jaunu PSRS, ar centru Kremlī, un atomkarš izpaliks.
hahaha
h
Tas tad nav vairs referendums, bet gan balagāns. Taisīs tik daudz referendumus par to pašu tēmu, kamēr iegūs vajadzīgo atbildi :)
Irlielāmērāticams
I
ka breksits nenotiks. (Es šo rakstīdams visu laiku nedaudz šaubījos... bet nu jau būtu gatavs pat derības slēgt.)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits