Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lielbritānijas parlaments noraida atkārtotu Brexit referendumu

Lielbritānijas parlaments ceturtdien ar 249 balsu lielu vairākumu noraidījis atkārtota Brexit referenduma rīkošanu.

Pret neatkarīgo deputātu grupas iesniegto labojumu, kas paredzēja atlikt 29.martā gaidāmo Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), lai sarīkotu atkārtotu tautas nobalsošanu, balsoja 334 deputāti. To atbalstīja tikai 85 likumdevēji.

Sekojošajā balsojumā ar 314 balsīm pret 311 deputāti noraidīja arī leiboristes Lūsijas Pauelas iesniegto labojumu, kas paredzēja Brexit atlikt ne uz ilgāku laiku kā 30.jūnijs.

Opozīcijā esošie leiboristi šajā balsojumā atturējās, atzīstot, ka šobrīd neesot īstais laiks rīkot jaunu referendumu. Tomēr 25 deputāti nepakļāvās partijas oficiālai nostājai un balsoja par neatkarīgo deputātes Sāras Volestones priekšlikumu. Savukārt 18 leiboristi, arī nepakļaujoties partijas nostājai, balsoja pret viņas priekšlikumu.

Sekojošajā balsojumā ar 314 balsīm pret 311 deputāti noraidīja arī leiboristes Lūsijas Pauelas iesniegto labojumu, kas paredzēja Brexit atlikt ne uz ilgāku laiku kā 30.jūnijs.

Atrvēl mazāku balsu pārsvaru - 314 pret 312 - tika noraidīts leiborista Hilarija Bena priekšlikums, kas paredzēja turpmāko Brexit plāna noteikšanu pārņemt parlamenta kontrolē.

Pēc tam ar 318 pret 302 balsīm tika noraidīts arī leiboristu līdera Džeremija Korbina priekšlikums, ar kuru vienlaikus bija noraidīta premjerministres Terēzas Mejas panāktā Brexit vienošanās un bezvienošanās Brexit.

Korbina priekšlikums paredzēja Brexit atlikt, lai dotu parlamentam laiku tādas alternatīvas atrašanai, kas baudītu vairākuma atbalstu.

 

 

Top komentāri

???
?
No kurienes radies virsrakstā izteiktais apgalvojums? Izskatās pēc fake news. Ja pareizi sapratu, neviens no Lielbritānijas parlamenta balsojumiem šodien nebija par šo tēmu.
nunu
n
Balsojums bija tikai par tehnisku precizējumu Brexita termiņa maiņu iemeslā, proti, lai organizētu jaunu referendumu. Parlaments noraidīja tikai šādu lēmuma redakciju par Brexita termiņu maiņu. Tas varētu nozīmēt, ka balsojums par jaunu referendumu vēl priekšā.
īstenībā
ī
Īstenībā, tie, kas grib sarīkot otru referendumu, drausmīgi baidās no tā. Viņi grib otru referendumu, lai apturētu Brexitu, bet tajā pašā laikā baidās no tā, jo tas varētu apstiprināt britu vēlmi pamest Eiropas Savienību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits