Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Lielbritānijas parlaments trešo reizi noraida Brexit vienošanos

Lielbritānijas parlaments piektdien jau trešo reizi noraidījis premjerministres Terēzas Mejas panākto Brexit vienošanos.

Šoreiz vienošanos atbalstīja 286 deputāti, bet 344 joprojām balsoja pret.

Meja jau norādījusi, ka šim balsojumam būs smagas sekas un ka Lielbritānijai draud aiziešana no Eiropas Savienības 12.aprīlī bez jebkādas vienošanās, jo nepietiks laika, lai apstiprinātu normatīvos aktus, kas ļautu izvairīties no bezvienošanās Brexit.

Savukārt opozīcijā esošo leiboristu līderis Džeremijs Korbins kārtējo reizi pieprasījis Mejas atkāpšanos un pirmstermiņa vēlēšanu izsludināšanu.

Reaģējot uz Lielbritānijas parlamenta balsojumu, Eiropadomes prezidents Donalds Tusks jau izlēmis 10.aprīlī sasaukts ārkārtas ES samitu.

Piektdienas balsojums nozīmē, ka Londona nav spējusi iekļauties iepriekšējā samitā noteiktajā termiņā, lai Brexit tiktu atlikta līdz 22.maijam, kad Apvienotā Karaliste varētu aiziet no bloka saskaņā ar novembrī panākto vienošanos.

Tagad vienīgā iespēja Mejai ir līdz 12.aprīlim lūgt Brexit atlikšanu uz ilgāku laiku, taču tad Lielbritānijai maija beigās nāksies piedalīties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

Kārtējo reizi pārliecinošam deputātu vairākumam nobalsojot pret viņas panākto vienošanos, Meja atzinusi, ka Lielbritānijai tagad būs jāmeklē "alternatīvs ceļš".

Tas gandrīz noteikti ietver EP vēlēšanu rīkošanu, norādījusi Meja, lai gan iepriekš viņa paudusi viedokli, ka šī iespēja ir ļoti nevēlama.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

export
e
44% Anglijas eksporta ir uz ES un 54% Anglijas importa ir no ES. Pēc Brexita šīm precēm tiks piemēroti muitas tarifi, un tās kļūs dārgākas. Dažas, iespējams, vairs nebūs konkurētspējīgas. Savstarpējā tirdzniecība samazināsies. Izkonkurēto preču vietā pirks vai nu savas preces, vai arī importēs tās no valstīm, kur tās ir lētākas. Tirdzniecības samazināšanās dēļ droši vien būs jāslēdz atsevišķas ražotnes. Anglijā dzīvo 3,8 miljoni ES pilsoņu, Eiropā dzīvo 1,3 miljoni britu.
Irlielāmērāticams
I
ka īstā problēma Pasaules valstīm ir un paliek viena un tā pati - kur likt saražotās preces. Saprātīgas valstis meklē jaunus tirgus un uztur vecos, bet nesaprātīgās valstis - ievieš sankcijas viena pret otru. Tas ir muļķīgi un no tam ir jānovērš uzmanība ar visādiem melu stāstiem.
GoodMaan&ParexK&K
G
Latvijas Saeima saglabās vienošanos ar LPSR čekistiem un PSKP boļševikiem izrīt sili un arī turpmāk uzmest tautu. Šā procesa pasakainu veiksmi garantē piedirsto pauru piedalīšanās vēlēšanās un gudrīšu debīlošanās līdz apstulbumam. Rīgas nodošana SC (svoločcentra) bratanu pārvaldē un izzagšanā ir neapgāžams vienošanās izpildes pierādījums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits