Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Lielbritānijas policija atkārtoti sāk izmeklēt Hilsboro traģēdijas notikumus

Lielbritānijas policija pagājušajā nedēļā atkārtoti sāka izmeklēšanu 1989.gadā notikušās Hilsboro traģēdijas notikumos, kad gāja bojā 96 Anglijas futbola komandas "Liverpool" fani.

Ar šādu paziņojumu vietējie varas orgāni nākuši klajā trīs mēnešus pēc tam, kad neatkarīga izmeklēšana pierādīja, ka policija tolaik centusies slēpt traģēdijas patiesos apstākļus, lai vainu par tās notikšanu noveltu uz bojāgājušajiem līdzjutējiem.

Policijas jaunā iniciatīva nodēvēta par bojāgājušo tuvinieku centienu augļiem, kas visu šo gadu laikā nav piekrituši sākotnējiem ziņojumiem un panākuši plašu rezonansi ieguvušās neatkarīgās izmeklēšanas realizēšanu.

Neatkarīga izmeklēšanas komisija pirms trim mēnešiem septiņu cilvēku sastāvā beidza pētīt informāciju, ko sniedz vairāk nekā 450 000 lapaspušu dokumentu, ziņojumu, interviju, liecinieku liecību un vēstuļu. Atklāts, ka no 164 dažādu cilvēku liecībām, kurās sniegtā informācija tika pakļauta labojumiem, 116 gadījumos labota informācija, kas bija par sliktu vietējai policijai.

Izmeklēšanas gaitā nebija atrasti pierādījumi nevienam no apstākļiem, kurus policija dēvējusi par noteicošajiem traģēdijas notikšanā, bet ātrākas drošībnieku reakcijas gadījumā būtu bijis iespējams glābt vismaz 41 dzīvību.

Bojāgājušo tuvinieki pēc notikušā patieso apstākļu nākšanas gaismā pieprasījuši atbildīgo personu saukšanu pie atbildības, ko atbalstījis arī Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons.

Kā ziņots, parasti Lielbritānijā oficiālie dokumenti tiek publicēti vien 30 gadus pēc notikuma, tomēr likumdevēji pērn piekrita tos atklāt, kad vairāk nekā 100 000 cilvēku parakstīja tiešsaistes petīciju.

Britu sporta nāvējošākā traģēdija 1989.gada aprīlī notika Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņas pusfināla spēles laikā, kad Šefīldā, Hilsboro stadionā, sabruka tribīne. Hilsboro stadionā notikušais mainīja spēļu norises sistēmu visā valstī, stadionos likvidējot stāvvietas un izveidojot tikai sēdvietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits