Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lielbritānijas un ES ārlietu ministri: Vēl ir laiks noslēgt Brexit vienošanos

Lielbritānijas un Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ārlietu ministri pirmdien pauduši pārliecību, ka vēl ir laiks, lai panāktu Brexit vienošanos.

Ministri ar šādiem paziņojumiem nākuši klajā pēc kārtējā neveiksmīgā Brexit sarunu raunda.

Tiekoties Luksemburgā, ES vadošie diplomāti atzina, ka šonedēļ gaidāmajā ES samitā vienošanās netiks panākta, lai gan uz to tika liktas lielas cerības.

Taču ministri pauda pārliecību, ka vēl ir laiks, lai pirms iespējamā ārkārtas samita novembrī atrisinātu atlikušos jautājumus, piemēram, par turpmākajiem tirdzniecības noteikumiem un robežu starp Ziemeļīriju un Īriju.

"Es domāju, ka šis acīmredzami ir grūts periods," pirms tikšanās ar pārējiem ministriem sacīja Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeremijs Hants.

Viņš sacīja, ka var pienākt šāds mirklis, bet nevajag aizmirst par lielo progresu, kas jau ir panākts. Hants atzina, ka vairāki jautājumi ir neatrisināti, bet sacīja, ka, viņaprāt, tos var nokārtot.

Spānijas ārlietu ministrs Žozeps Borreljs sacīja, ka ministri ir vīlušies, ka nedēļas nogalē nav izdevies vienoties par izstāšanās līguma projektu, bet piebilda: "Mums nevajag dramatizēt, mums vēl ir laiks. Mums vēl ir viens mēnesis."

Maltas ārlietu ministrs Karmels Abela uzsvēra, ka visas ES dalībvalstis vēlas vienošanos, lai izvairītos no haosa un ekonomiskajiem zaudējumiem, kādi būtu gadījumā, ja Lielbritānijai nāktos izstāties no bloka bez vienošanās.

"Kā galvenais sarunvedējs vienmēr sacījis, Brexit ir zaudējums visiem, tādēļ mums jādara viss, ko spējam, lai nebūtu 100% zaudētāji," atsaucoties uz Eiropas Komisijas (EK) Brexit sarunu delegācijas vadītāju Mišelu Barnjē, sacīja Abela.

Šim viedoklim piekrita arī Slovākijas ārlietu ministrs Miroslavs Lajčāks, piebilstot: "Mēs cerējām panākt vienošanos pagājušajā vakarā. Tas nenotika, bet tas nav iemesls panikai. Laiks joprojām ir."

Lielbritānijas Brexit ministrs Dominiks Rābs svētdien devās iepriekš neizziņotā vizītē uz Briseli, kur tikās ar Barnjē, uz brīdi raisot cerības par iespējamo izrāvienu sarunās, taču nekāds progress netika panākts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits