Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Lielbritānijas valdība pieņem plānu par brīvās tirdzniecības zonu ar ES

Lielbritānijas valdība piektdienas vakarā apstiprināja plānu, kura nolūks ir izveidot brīvās tirdzniecības zonu ar Eiropas Savienību (ES) pēc Apvienotās Karalistes izstāšanās no bloka.

Šis plāns, kuram sarunās vēl jāpanāk ES piekrišana, paredz izstrādāt kopīgus noteikumus ar ES savstarpējai rūpniecības preču un lauksaimniecības produktu tirdzniecībai,  teikts pēc 12 stundas ilgās valdības sēdes izplatītajā Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas paziņojumā.

Tajā arī sacīts, ka "valdība atbalstījusi jaunu biznesam draudzīgu muitas modeli, kas ļautu Lielbritānijai slēgt jaunas brīvās tirdzniecības vienošanās pēc tās izstāšanās no ES nākamā gada martā".

Pēc valdības ieceres, šis plāns ļaus Lielbritānijai pēc izstāšanās no ES saglabāt netraucētu preču tirdzniecību ar bloku, izvairīties no muitas kontroles uz robežas ar Īriju, kā arī pārtraukt personu brīvu pārvietošanos starp ES un Lielbritāniju un izbeigt ES Tiesas jurisdikciju Apvienotajā Karalistē.

Pirms valdības sēdes izskanēja bažas, ka vairāki ministri, tostarp ārlietu ministrs Boriss Džonsons, varētu iebilst pret šo plānu un atkāpties no amata.

"Šodien detalizētās diskusijās kabinets pieņēma mūsu kopīgo pozīciju mūsu sarunu ar ES nākotnei," teikts premjerministres paziņojumā.

"Nākamnedēļ mēs publiskosim dokumentu, kurā būs detalizētāk izklāstīts, kā mēs atgūsim kontroli pār savu naudu, likumiem un robežām," piebilsts paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņe...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits