Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Lietuvā, iespējams, aizliegs pārdot lācīšus

Laimai var nākties pārtraukt konfekšu Lācītis ķepainītis pārdošana Lietuvā, jo tiesa apmierinājusi Krievijas saldumu ražotāja Krasny Oktyabr prasību par preču zīmes anulēšanu, trešdien vēstīja LNT Ziņas.

Lēmums pieņemts, jo Lietuvas tirgū tiek pārdotas arī Krievijas ražotāja Krasnij Oktjabr konfektes, kura iesaiņojumam arī izmantota Ivana Šiškina glezna Rīts priežu mežā. Latvijā Lācītis ķepainītis, kuru rotā arī Latvijas karoga svītra, ir desmit pārdotāko konfekšu sarakstā.

Lācītis ķepainītis bija Lietuvas pārdotāko konfekšu sarakstā. Pastāv versija, ka vienošanās panākta aizmuguriski, lai izpalīdzētu Krievijas ražotājiem.

Cīņa tiesās par šīs jau kopš padomju laikiem populārās preču zīmes piederību turpinās jau trīs gadus. Pirmo reizi tiesāšanās notika pēc Laimas rosinājuma, bet otro reizi šogad maijā - pēc Krasny Oktyabr iniciatīvas.

Līdz šim tiesu lēmumi Latvijā ir bijuši par labu Laimai un atzīts, ka Krasny Oktyabr preču zīme Miška kosolapij Latvijā nav spēkā, līdz ar to Krievijā ražotos lācīšus Latvijā pārdot nedrīkst. Taču Viļņas apgabaltiesa pirms nedēļas pieņēmusi lēmumu par labu Krievijas saldumu ražotājam un likusi anulēt Laimas preču zīmi Lācītis ķepainītis, kā arī aizliegt Latvijā ražoto konfekšu izplatīšanu Lietuvā. Tiesa arī piedzinusi no Laimas nepilnu pusotru tūkstoti eiro.

Laimas pārstāve Dana Erciņa-Užāne atzina, ka ir informēta par sākto tiesvedību, bet bijusi pārsteigta, uzzinot, ka tiesas sēde jau notikusi. "Mums pagaidām pilna sprieduma nav, mēs to neesam saņēmuši un līdz ar to nevaram neko komentēt," sacīja uzņēmuma pārstāve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits