Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Lietuvā notiks Grībauskaites inaugurācijas ceremonija

Viļņā sestdien notiks Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites inaugurācijas ceremonija, viņai stājoties amatā uz otro piecu gadu pilnvaru termiņu.

Valsts prezidentes inaugurācijas ceremonija sāksies ar svinīgu parlamenta sēdi, kuras laikā tiks nodots zvērests un Grībauskaite uzstāsies ar runu.

Pēc zvēresta nodošanas prezidente piedalīsies misē Viļņas katedrālē. Pēc tam katedrāles laukumā prezidentei salutēs Lietuvas pilsētas. Tad prezidente pievienosies ciemiņiem un piedalīsies procesijā, kas dosies uz Simona Daukanta laukumu.

Kā noteikts konstitūcijā, valsts vadītāja prezidenta pilī tiksies ar Lietuvas premjerministru Aļģirdu Butkeviču, kur valdība atjaunos savas pilnvaras.

Pasākuma kulminācija norisināsies Simona Daukanta laukumā. Visi inaugurācijas notikumi tiks pārraidīti valsts nacionālajā televīzijā LRT.

Latviju inaugurācijas ceremonijā pārstāvēs vēstnieks Lietuvā Mārtiņš Virsis, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Grībauskaite pavēstījusi, ka savā otrajā prezidentūras termiņā pastiprinātu uzmanību pievērsīs valsts drošības, enerģētikas un sociālās drošības jomām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits