Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Lietuvā pašvaldības vadītāju tur aizdomās par kukuļu pieprasīšanu

Lietuvas Īpašās izmeklēšanas dienesta (STT) Panevēžas pārvalde pirmdien paziņojusi, ka pirmstiesas izmeklēšanas dati Visaginas pašvaldības vadītājas Daļas Štraupaites lietā ļauj viņu turēt aizdomās par kukuļu pieprasīšanu.

Lietā savākts pietiekami daudz faktisko materiālu, kas rada pamatu aizdomām, ka Štraupaite pieprasījusi kukuļus no uzņēmējiem, kuru vadītās firmas piedalījušās pašvaldības rīkotos celtniecības un remontdarbu konkursos.

Izmeklēšanā noskaidrojies, ka uzņēmēji devuši kukuļus, lai Visaginas pašvaldības vadītāja, izmantojot savu dienesta stāvokli un ietekmi uz pašvaldības darbiniekiem, kuri organizē un veic atklātos iepirkumus, radītu konkrētiem uzņēmumiem labvēlīgus apstākļus uzvarēt šajos konkursos un vēlāk darbotos kā starpniece veikto darbu pieņemšanā.

Saskaņā ar STT datiem kukuļu kopējais apmērs pārsniedzis 32 500 litu (9420 eiro).

Noskaidrots arī, ka Štraupaite, mēģinot izvairīties no atbildības administratīvajā lietā par ātruma pārsniegšanu, varētu būt organizējusi nepatiesas liecības došanu, pierunājot atbildību par to uzņemties kādu pašvaldības darbinieci. Proti, Visaginas policijas komisariāta darbiniekam, kas izmeklējis šo lietu, sniegtas melīgas liecības, apgalvojot, ka automobilī BMW X5 ātruma pārsniegšanas brīdī braukusi nevis pašvaldības vadītāja, bet šī sieviete, jo pati Štraupaite baidījusies, ka administratīvo tiesību pārkāpums varētu kaitēt viņas politiskajai karjerai.

Panevēžas apgabala prokuratūras prokurore nolēmusi ierosināt administratīvā pārkāpuma lietu par nepatiesas liecības sniegšanu gan pret Štraupaiti, gan šo pašvaldības darbinieci.

Zināms, ka septembrī STT darbinieki veica kratīšanu dažu Visaginas pašvaldības darbinieku darbavietās un mājās un aizturēja Štraupaiti saistībā ar pirmstiesas izmeklēšanu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Tiesa atļāva viņu uz mēnesi apcietināt, pieļaujot, ka brīvībā Štraupaite varētu traucēt izmeklēšanu un mēģināt ietekmēt citus procesa dalībniekus. Vēlāk pēc advokāta lūguma tiesa tomēr atzina par iespējamu mīkstināt drošības līdzekli.

Tobrīd tika ziņots, ka STT amatpersonas pieļauj iespēju, ka pašvaldības darbinieki, kas veic saimniecības darbus pašvaldībā, tikuši bez atlīdzības nodarbināti kāda pašvaldības vadītāja personisko telpu remontā un citos saimniecības darbos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits