Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Lietuvas tiesa neklātienē sāk izskatīt bijušo Viļņas OMON komandieru lietu

Viļņas apgabala tiesa ceturtdien neklātienē sākusi izskatīt kara noziegumos un noziegumos pret cilvēci apsūdzēto bijušo Viļņas OMON komandieru, Krievijas Federācijas pilsoņu Boļeslava Makutinoviča un Vladimira Razvodova lietu, atzīstot, ka apsūdzētie vairās ierasties tiesā.

Norādīts, ka apsūdzētajiem izsūtītas pavēstes, izmantoti arī starpvalstu tiesiskās palīdzības instrumenti, Lietuvas prokurori vērsušies pie kolēģiem Krievijā, bet atbildes informācija nav saņemta ne tiešā veidā, ne ar Krievijas iestāžu starpniecību.

Pirmā tiesas sēde šai lietā notika jau 31.janvārī, bet toreiz tiesa lietas izskatīšanu nolēma pārcelt uz aprīli, jo sēdē nebija ieradušies visi cietušie un nebija zināms, vai Razvodovs saņēmis pavēsti.

Kā pastāstījis Viļņas apgabala prokuratūras īpaši smago noziegumu izmeklēšanas nodaļas prokurors Alvīds Vaļukevičs, OMON komandieri tiek apsūdzēti, ka vērsuši pret atjaunotās Lietuvas Republikas valsts institūcijām vardarbību, iebiedēšanu, arestus un kratīšanas, ko liedz gan starptautiskās tiesības, gan Lietuvas kriminālkodekss.

OMON komandieru lieta neaptver lietas par 1991.gada 13.janvāra traģiskajiem notikumiem Viļņā un tā paša gada 31.jūlija naktī notikušo omoniešu uzbrukumu Medininku robežkontroles punktam - tās tiek izskatītas atsevišķi.

Makutinoviča un Razvodova intereses tiesā pārstāv Lietuvas valsts iecelti advokāti.

Ceturtdienas sēdē liecības snieguši divi muitnieki, kas stāstījuši par 1991.gada 27.janvārī notikušo uzbrukumu Lavorišķu muitas kontroles punktam.

Tiesa norādījusi, ka sēdes saplānotas līdz decembrim un gadījumā, ja apsūdzētie izteiktu vēlēšanos tajās piedalīties vai pilnvarotu citas personas, tiesa varētu atkārtot aizmuguriski izskatīto procesa daļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits