Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Lietuviešu musulmaniete Īrijā tiesājas par tiesībām darbā valkāt hidžabu

Islāmticībā pārgājusi lietuviete Īrijā tiesājas par tiesībām darba vietā valkāt musulmaņu sieviešu tradicionālo galvassegu hidžabu, vēsta Baltic Ireland.

35 gadus vecā Lotera Tavoraite pēc islāmticības pieņemšanas vēlējās savā darba vietā valkāt hidžabu, galvassegu, kas nosedz matus, atstājot seju atklātu. Sieviete strādāja par pārdevēju veikalā "Dunnes Stores" Korkā.

Advokāts Patriks Horans informēja, ka viņa klientei ticis paziņots, ka viņa nedrīkst ierasties darbā musulmaņu sieviešu tradicionālajā galvassegā. Tavoraite savu bijušo darba devēju ir iesūdzējusi tiesā, apsūdzot par nelikumīgu atlaišanu. Nodarbinātības Apelāciju tiesa Korkā šonedēļ atzina, ka Dunnes Stores tīkla veikalu darbinieki darbā valkā standarta formu.

Tavoraite apgalvo, ka vēlas strādāt un ir gatava to darīt, taču kā patiesai musulmanietei, viņai pienākas valkāt hidžabu sabiedriskās vietās. To viņa paskaidrojusi veikala vadītājam Bilam Farelam tikšanās laikā 2010.gada oktobrī, bet viņš atbildējis, ka viņas reliģija ir tikai un vienīgi viņas darīšana. Uzņēmums vairākkārt aicinājis Loretu Tavoraiti atgriezties darbā, taču viņa to nav darījusi.

Kārtējās tikšanās laikā ar darba devēju 2010.gada novembrī sieviete tika informēta, ka, ja turpinās nenākt uz darbu, viņas darba līgums varētu tikt izbeigts. 6.novembrī Tavoraite atlaista no darba. Uz advokāta jautājumu, kas notiktu, ja kāds no darbiniekiem ierastos darbā ar ķēdi un krustu, veikala vadītājs Bils Farels atbildēja, ka viņam nekad šāda situācija nav radusies. Lietas izskatīšana turpinās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits