Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Mācības Ramstein Dust notiek regulāri – divas reizes gadā; šoreiz Latvijas NBS mācībās sniegs uzņemošās valsts atbalstu

Mācībās Ramstein Dust II-17 pilnveidos Baltijas un Polijas gaisa operāciju komandvadību

No 28. augusta līdz 6. oktobrim Latvijā notiks NATO Gaisa spēku pavēlniecības rīkotās mācības Ramstein Dust II-17, kuru laikā NATO pārvietojamā Gaisa operāciju vadības un kontroles centra elementi tiks izvietoti Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē, pilnveidojot spējas izvērst centra darbību ārpus tā pastāvīgā izvietojuma Itālijā un sekmējot gaisa spēku integrāciju kopējā Baltijas un Polijas bruņoto spēku komandvadības struktūrā, portāls Diena.lv uzzināja Aizsardzības ministrijā.

Pirmdien, 28. augustā, Lielbritānijas Karalisko gaisa spēku transporta lidmašīna A400M veiks lidojumu no Aviano bāzes Itālijā un nogādās Latvijā daļu NATO Gaisa operāciju vadības un kontroles centra personālsastāva, kas piedalīsies mācībās, kā arī mācībām nepieciešamo aprīkojumu. Šāda veida lidmašīna Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē nolaidīsies pirmo reizi.

Mācībās Latvijā piedalīsies ap 100 karavīru no centra apakšvienībām, kas nodrošina gaisa telpas kontroli, kā arī gaisa telpas reālās situācijas (attēla) un sensoru datu apstrādi.

Sensoru datu apstrādi mācībās vadīs NATO Apvienotais Gaisa operāciju centrs Ūdemā, Vācijā, kas pārrauga NATO patrulēšanas operāciju Baltijas valstu gaisa telpā.

Atbalstu Baltijas gaisa telpas reālās situācijas novērošanā sniegs Itālijas Gaisa spēki, kas mācību laikā Liepājā izvietos radaru vienību un pārvietojamo radaru TPS-77.

Ramstein Dust II-17 norisē piedalīsies arī NATO pārvietojamā Gaisa operāciju vadības un kontroles centra speciālisti, nodrošinot gaisa operāciju vadības un kontroles apmācību Baltijas Apvienotajā kontroles un ziņošanas centrā Karmelavā, Lietuvā un Polijas Gaisa operāciju vadības centrā Varšavā.

Mācībās tiks iesaistītas arī Baltijas valstīs un Polijā izvietoto NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas, sekmējot sauszemes un gaisa spēku savstarpēju savietojamību un sadarbību. 

Latvijas bruņotie spēki mācībās  Ramstein Dust II-17 sniegs uzņemošās valsts atbalstu.

Kopš NATO pārvietojamā Gaisa operāciju vadības un kontroles centra izveides 2014. gadā mācības Ramstein Dust notiek regulāri – divas reizes gadā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits