Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mazulis, kurš piedzima ar sirdi ārpus ķermeņa, veiksmīgi pārcietis operācijas

Lielbritānijā dzimušais mazulis, kas nāca pasaulē ar ļoti retu iedzimtu stāvokli - sirds attīstīšanos ārpus ķermeņa, ir sekmīgi pārcietis vairākas operācijas un ir ceļa uz atveseļošanos, ziņo CNN.

Iedzimtais stāvoklis ir ļoti rets. Ārstējošais kardiologs Frenciss Buloks sacīja: "Šis ir tikai otrais gadījums manā 30 gadu karjerā, tas ir ļoti rets gadījums".

Pirmās bažas meitenītes vecākiem radās jau 9. nedēļā, kad ultrasonogrāfija atklāja, ka sirds un daļa no gremošanas orgāniem ir sākuši veidoties ārpus ķermeņa, vēlāk gremošanas orgāni pārvietojās un turpināja attīstīties tiem paredzētajās vietās, taču sirds turpināja augt ārpus ķermeņa. 

Ārsts atzina, ka pirms dzemdībām necerēja, ka mazulis izdzīvos, jo varēja būt arī citas komplikācijas. Parasti šādos gadījumos grūtniecība tiek pārtraukta, taču vecāki izvēlējās cīnīties par bērna dzīvību. 

Mazulis piedzima 22.novembrī un par spīti ļoti retajai komplikācijai visādi citādi šķita veselīgs jaundzimušais. Šo gadījumu vēl īpašāku padara fakts, ka mazulim nebija citu komplikāciju, kā norāda eksperti, parasti gadījumos, kad sirds veidojas ārpus ķermeņa, ir vēl vairākas citas problēmas, kas samazina izdzīvošanas iespējas līdz minimumam. 

Kā ziņo CNN, vecāki priecājas, ka pieņēma pareizo lēmumu un nepārtrauca grūtniecību. 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits