Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Meja: Ļoti iespējams, ka Krievija ir atbildīga par Skripaļa saindēšanu

Ir ļoti iespējams, ka Krievija ir atbildīga par bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanu Solsberi, Anglijas dienvidrietumos, pirmdien parlamentā paziņoja Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja.

Pēc viņas teiktā, Skripaļs un viņa meita saindēti ar Krievijā izstrādātu militāras kategorijas nervus paralizējošu vielu.

Meja devusi Krievijai laiku līdz otrdienas vakaram izskaidrot viņu saindēšanu.

Meja pavēstīja, ka Krievijas vēstnieks Londonā izsaukts sniegt paskaidrojumus, vai tā bijusi "Krievijas valsts tieša rīcība", vai arī rezultāts "kontroles zaudēšanai" pār nervus paralītisko vielu krājumiem. Tie ir vienīgie iespējamie divi iemesli, kāpēc Lielbritānijā konstatēta šī viela, sacīja Meja.

Pēc Mejas teiktā, uzbrukumā izmantotā ķimikālija identificēta kā nervus paralizējošo vielu grupā Novičok ietilpstoša viela, kas izstrādāta PSRS Aukstā kara beigās.

Viņa pavēstīja, ka ārlietu ministrs Boriss Džonsons informējis vēstnieku, ka Maskavai "nekavējoties jāsniedz pilnīga un ticama atbilde" Aizliegto ķīmisko ieroču organizācijai par Novičok programmu.

Meja sacīja, ka Lielbritānija izskatīs viņa atbildi, pirms lemt, kā rīkoties tālāk, "taču ja nebūs ticamas atbildes, mēs uzskatīsim, ka šī rīcība ir pielīdzināma nelikumīgai spēka pielietošanai no Krievijas valsts puses pret Apvienoto Karalisti".

Tikmēr Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova Mejas paziņojumus nodēvējusi par "cirka šovu" un "pasakām".

"Tas ir cirka šovs Lielbritānijas parlamentā," paziņoja Zaharova. "Secinājums ir acīmredzams: kārtējā informācijas-politiskā kampaņa, kas balstīta uz provokāciju."

Skripaļs, kurš Krievijā 2006.gadā tika notiesāts par spiegošanu britu labā un vēlāk apmainīts, un viņa meita Jūlija 4.martā bez samaņas tika atrasti uz parka soliņa Solsberi. Viņi joprojām atrodas kritiskā stāvoklī slimnīcā.

Top komentāri

amba
a
putja ārdās pa visu pasauli .
zvirbulēns
z
Ir laiks Krieviju atslēgt no starptautiskā banku sektora! ES valstīm jāsniedz ļoti liels atbalsts Anglijai, ne kādas izstāšanās maksas. Latvijai jāatbalsta Anglija cik spēka.
rekur
r
Ja seko angļu loģikai- ja upuris būtu nošauts ar Kolta pistoli , tad vainīgi būtu ASV, jo pistoli ražo tikai tur.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits