Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Meja: Parlamenta balsojums par Brexit vienošanos notiks janvārī

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja pirmdien paziņoja, ka viņas atliktais parlamenta balsojums par Brexit vienošanos notiks janvāra trešajā nedēļā, kura sāksies 14.janvārī.

Balsojums notiks vairāk nekā mēnesi pēc tam, kad tas sākotnēji bija ieplānots, un tikai 10 nedēļas pirms 29.martā paredzētā Brexit – Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES).

Meja ir izpelnījusies plašu kritiku par lēmumu pēdējā brīdī atlikt pagājušajā otrdienā paredzēto balsojumu par Brexit vienošanos, kuru viņa novembrī noslēdza ar ES, atzīstot, ka viņai šajā balsojumā draud sakāve.

Kritika kļuva vēl skaļāka, kad kļuva zināms, ka premjere kabineta locekļiem izteikusies, ka balsojumu viņa neplāno sarīkot agrāk kā janvāra vidū.

Opozīcijā esošās Leiboristu partijas līderis Džeremijs Korbins pirmdien ierosināja parlamentā sarīkot balsojumu par neuzticības izteikšanu Mejai, jo viņa nav ļāvusi parlamenta deputātiem uzreiz balsot par viņas panākto Brexit vienošanos. Neuzticības balsojuma datums vēl nav noteikts.

Lai gan neuzticības balsojums Mejai nebūs saistošs, tas var palielināt spiedienu uz premjeri, kura pagājušajā nedēļā izturēja uzticības balsojumu, kuru rīkoja parlamenta deputāti no viņas Konservatīvās partijas. Atšķirībā no balsojuma par neuzticību valdībai tas nenovedīs līdz valdības krišanai un pirmstermiņa vēlēšanām.

Meja pēc balsojuma atlikšanas mēģināja panākt no ES Brexit vienošanās izmaiņas, ar kurām britu parlamentārieši būtu apmierināti, bet šie mēģinājumi pagājušajā nedēļā tika noraidīti ES samitā Briselē.

Meja pirmdien paziņoja parlamenta apakšpalātas deputātiem, ka viņiem vajadzētu atsākt debates par Brexit vienošanos, kad parlaments 7.janvārī sanāks kopā pēc Ziemassvētku un Jaungada brīvdienām, un balsot nedēļu pēc tam.

"Es zinu, ka tā nav perfekta vienošanās visiem," teica Meja. "Tas ir kompromiss. Bet, ja mēs ļausim perfektajam būt par ienaidnieku labajam, tad mēs riskējam aiziet no ES bez vienošanās."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits