Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Mejas amats pēc sakāves parlamentā atkal deputātu rokās

Pēc tam, kad Lielbritānijas parlamenta apakšpalāta nobalsoja pret premjeres Terēzas Mejas valdības virzīto Brexit vienošanos, arī pašas Mejas palikšana amatā atkal ir uz jautājuma zīmes. Trešdienas vakarā plkst. 21 pēc Latvijas laika notiks balsojums par neuzticības izteikšanu premjerei.

Jāatgādina, ka otrdien Mejas virzīto Brexit vienošanos - nosacījumu kopumu, ar kādiem Lielbritānija izstājas no Eiropas Savienības - noraidīja ar 432 balsīm.

Meja parlamentāriešiem solīja nākamnedēļ atgriezties ar alternatīvu piedāvājumu, ja izturēs uzticības balsojumu. Premjere solīja ņemt vērā apakšpalātas deputātu argumentus pret viņas ieteikto vienošanos ar ES, lai "identificētu un saprastu, kā var panākt apakšpalātas atbalstu."

"Ir divi veidi, kā izvairīties no izstāšanās bez vienošanās. Pirmā - atbalstīt vienošanos. Otrā - iedarbināt Lisabonas līguma 50. pantu, proti, apturēt izstāšanās procesu un palikt Eiropas Savienībā, tādējādi nerespektējot referenduma rezultātus. Tas ir kaut kas, ko šī valdība nav gatava darīt," izteicās premjere. 

Leiboristu līderis Džeremijs Korbins uzskata, ka Meja atsakās aptvert reālo situāciju pēc otrdienas balsojuma, un uzsvēra, ka "viņai jānāk klajā ar citu priekšlikumu".

Savukārt Mejas priekštecis amatā Deivids Kemerons, kurš demisionēja nākamajā dienā pēc 2016. gada referenduma rezultātiem, pauda atbalstu Mejai. Kemerons cerot, ka Meja uzticības balsojumu izturēs un viņas valdība varēs turpināt darbu pie kompromisa meklēšanas.

Pagaidām ar lielāku ticamības pakāpi tiek vērtēts scenārijs, ka Meja uzticības balsojumu izturēs.

BBC politikas reportieris Īens Vatsons ziņo - ja Meja amatu noturēs, viņa ceturtdien tiksies ar augsta ranga parlamentāriešiem, lai diskutētu par turpmākajiem soļiem, tomēr Meja, pēc visa spriežot, aizvien uzturēs savas "sarkanās līnijas", proti, kategoriski nostāsies pret leiboristu prasību par muitas savienību ar ES.

Top komentāri

Emigrants
E
Nu bet tomeer suudiigi
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits