Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega
Itālijas ekonomikas ministrs Džovanni Trija trešdien atcēlis Parīzē plānoto tikšanos ar Francijas kolēģi

Migrantu kuģa skandāla dēļ Itālija atceļ ekonomikas ministra tikšanos Parīzē

Itālijas un Francijas attiecībās plašumā vēršoties skandālam, ko izraisījuši Parīzes pārmetumi Romai par tās atteikšanos uzņemt Francijas nevalstiskās organizācijas kuģi ar vairāk nekā 600 migrantiem, Itālijas ekonomikas ministrs Džovanni Trija trešdien atcēlis Parīzē plānoto tikšanos ar Francijas kolēģi.

"Ministrs Džovanni Trija atcēlis tikšanos ar Francijas ekonomikas un finanšu ministru [Bruno] Lemēru," tviterī pavēstīja ministrija.

Tvītā apstiprināts, ka ceturtdien Berlīnē plānotā Trijas tikšanās ar Vācijas ekonomikas ministru Olafu Šolcu notiks.

Lemērs pauda nožēlu par tikšanās atcelšanu.

"Brauciens tika atcelts pēc Itālijas prasības, un mēs par to paužam nožēlu," sacīja ministrs, norādot, ka ir "daudz svarīgu tematu, ko apspriest ar Triju" pirms jūnija beigās gaidāmā Eiropas Savienības samita.

Itālijas vicepremjers Mateo Salvīni trešdien sacīja, ka būtu jāatceļ arī piektdien Parīzē plānotā Itālijas premjerministra Džuzepes Kontes un Francijas prezidenta Emanuela Makrona tikšanās, ja Francija neatvainosies par Itālijai izteiktajiem pārmetumiem.

Makrons sadusmojis Itālijas valdību, apgalvojot, ka Romas atteikšanās uzņemt migrantu kuģi bijusi ciniska un bezatbildīga.

Itālijas ārlietu ministrs Enco Moavero-Milanēzi trešdien izsauca Francijas vēstnieku saistībā ar diplomātisko strīdu par migrantu kuģa neuzņemšanu. Francija izteikusi nepieņemamas un neattaisnojamas piezīmes, kas nekavējoties ir jāatsauc, sacīja ministrs.

Makrons otrdien pārmeta Itālijai bezatbildību, atsakoties atvērt savas ostas Francijas nevalstiskās organizācijas SOS Mediterrannee kuģim Aquarius, kas Vidusjūrā bija uzņēmis 629 migrantus.

Itālijas jaunā populistu valdība reaģēja nekavējoties, nosodot "liekulīgās pamācības" migrācijas jautājumos no tādām valstīm kā Francija.

"Paziņojumi par Aquarius, kas nāk no Francijas, ir pārsteidzoši (..). Itālija nevar pieņemt liekulīgas pamācības no valstīm, kas izvēlējušās "skatīties uz otru pusi" imigrācijas jomā," paziņoja Itālijas valdība.

Aquarius migrantus uzņēma sestdien, un viņiem nācās pavadīt vairāk 30 stundas uz pārpildītā kuģa, kuru Malta un Itālija atteicās uzņemt.

Visbeidzot Spānija piedāvāja uzņemt kuģi savā ostā Valensijā.

 

Top komentāri

skats no malas
s
Savukārt Vācijas iekšlietu ministrs grib aizturēt uz robežas un neielaist Eiropā nevienu imigrantu, kuram nav personu apliecinoša dokumenta. Šādas attieksmes dēļ Merkelei pat ir sākušies karstuma viļņi. Izrādās, ka arī viņas iekšlietu ministrs ir vienās domās ar Itālijas iekšlietu ministru, kas nelaiž Itālijā imigrantus. Vai šajā kontinentā vēl ir palicis kaut viens cilvēks, kam patīk imigranti?
welfarefugees not welcome
w
Nelegālajiem migrantiem nav tiesību ar varu lauzties iekšā valstī, kas nevēlas viņus uzņemt. Ja pastāvetu tāda kārtība, tad mākslīgi radītā ''migrantu krīze'' jau būtu beigusies.
Hmm
H
Izskatās, ka tieši Itālija atrisinās imigrantu "krīzi". Itālija vairs neuzņems nevienu imigrantu un izraidīs jau esošos, rezultātā neviens imigrants vairs negribēs doties Itālijas virzienā. Krīze ir atrisināta. Kā saka, lēti un labi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits