Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Ministrs: Austrija sūdzēs tiesā Ungāriju, ja tā neuzņems atpakaļ imigrantus

Austrija sūdzēs Ungāriju tiesā, ja tā atteiksies uzņemt atpakaļ imigrantus, kuriem atbilstoši kopš pagājušā gada lielā mērā ignorētajiem Eiropas Savienības (ES) noteikumiem bija jāpieprasa patvērums pirmajā ES valstī, kurā viņi ierodas, trešdien paziņoja Austrijas iekšlietu ministrs Volfgangs Sobotka.

"Mums pamatā ir Eiropas Dublinas [vienošanās] režīms. ES ir atbildīga par Dublinu, un valstis vai valstu grupas, kas pastāvīgi pārkāpj noteikumus, var rēķināties ar juridiskām sekām," radio ORF sacīja ministrs.

"Šajā gadījumā [Austrijas] republikai ir jāsūdz tiesā. Republikai ir jāpanāk, ka ES rīkojas atbilstoši noteikumiem, punkts," vaicāts par Ungāriju, kas atsakās uzņemt atbilstoši Dublinas noteikumiem atpakaļ nosūtītos imigrantus, sacīja ministrs.

Ungārijas valdība jau iepriekš norādījusi, ka Dublinas vienošanās ir beigusi pastāvēt.

Austrija sākotnēji ar prieku uzņēma Tuvo Austrumu un Afganistānas imigrantu masas, taču šā gada sākumā imigrācijas politiku padarīja stingrāku un noteica ierobežojumus imigrantu skaitam, ko tā gada laikā ir gatava uzņemt.

Šie soļi, kas ir izpelnījušies vairāku cilvēktiesību aizsardzības organizāciju un ES pārstāvju kritiku, tika sperti pēc tam, kad galēji labējā Brīvības partija (FPO) sabiedriskās domas aptaujās bija apsteigusi valdošās centristu partijas.

Nav izslēgts, ka 2.oktobra prezidenta vēlēšanās uzvarēs liberālajai imigrācijas politikai naidīgi noskaņotais FPO kandidāts, kļūstot par Eiropā pirmo galēji labējo valsts galvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits