Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

NATO dalībvalsts Turcija Krievijas diplomātus neizraidīs "apgalvojumu dēļ"

Turcija neplāno sekot daudzu citu NATO dalībvalstu piemēram un neizraidīs Krievijas diplomātus saistībā ar uzbrukumu bijušajam krievu dubultaģentam Sergejam Skripaļam, trešdien paziņojis Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans. Viņš uzstāja, ka Turcija nespers soļus pret Maskavu, balsoties apgalvojumos.

"Tikai tāpēc, ka dažas valstis ir spērušas soli, balstoties apgalvojumos, mēs nevaram izlemt spert to pašu soli," Erdogana teikto citē turku laikraksts Hurriyet un citi mediji. "Mēs nekādā gadījumā nerīkosimies tieši tāpat, kā tās" valstis, piebilda Erdogans.

Turcijas Ārlietu ministrija pirmdien - trīs nedēļas pēc uzbrukuma - nāca klājā ar pirmo paziņojumu Skripaļa saindēšanas lietā un nosodīja ķīmiskās vielas izmantošanu, Krieviju tomēr nepieminot.

Gaidāms, ka nākamnedēļ divu dienu vizītē Turcijā ieradīsies Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš kopā ar Erdoganu un Irānas prezidentu Hasanu Rohanī piedalīsies Sīrijas krīzei veltītā samitā.

Maskavas un Ankaras attiecības pēdējo mēnešu laikā pastiprinājušās, un Turcija ir noslēgusi līgumu par Krievijas pretgaisa aizsardzība sistēmu S-400 iegādi. Turcijas vicepremjers Bekirs Bozdā pirmdien uzsvēra, ka abu valstu starpā valda "pozitīvas un labas attiecības".

Jāatgādina, ka Maskavas un Ankaras attiecības pārdzīvoja smagu krīzi, kad pie Sīrijas un Turcijas robežas 2015. gadā tika notriekta Krievijas kara lidmašīna. Taču tagad analītiķi norāda, ka aktīvas attiecības ar Krieviju Erdogans padarījis par Turcijas ārpolitikas pīlāru.

Tikmēr ES un ASV ir vienisprātis, ka uzbrukumu Skripaļam Lielbritānijā, visticamāk, sarīkojusi Krievijas valsts. Solidarizējoties ar Lielbritāniju pēc Solsberi notikušā uzbrukuma, vismaz 26 valstis, tostarp arī Latvija, jau paziņojušas par Krievijas diplomātu izraidīšanu. ASV paziņojušas par 60 Krievijas spiegu izraidīšanu.

Skripaļs un viņa meita Jūlija 4. martā Solsberi tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Abi joprojām atrodas slimnīcā kritiskā stāvoklī. Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu Novičok. Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons parlamentā skaidroja, ka Krievija uzbrukumu sarīkojusi, lai iebiedētu potenciālos pārbēdzējus, kā arī mobilizētu elektorātu pirms prezidenta vēlēšanām.

Top komentāri

zvirbulēns
z
Pūķins - Erdagons - viens zābaku pāris....bet, tas nevilksies ilgi, drīz abi zābaki saskriesies ar purniem! :)
.
.
Rrdogans neizraidīs Krievijas spiegus.
:)
:
Turki ir gudrāki par tiem dumjajiem "solidarizentiem" uz "aizdomu pamata", kas balstās uz pliku mutes bajāru izspļauto "varbūtēju iespējamību" bez NEVIENA FAKTA! Starp citu, gandrīz 160 pasaules valstu joprojām gaida (un pieprasa) no britiem, lai tie celtu pierādījumus galdā par "krievu vainu", tikai anglo-sakšu pasaule un to atkarīgie kranči var ko tādu izdomāt, kas nekādi nevar būt par starptautisku attiecību pieņemto praksi! Kad nāks gaismā patiesība, tiem meļiem un viņu krančiem būs jāatbild visas pasaules priekšā! P.S. Starp citu, Skotlend-Jards arī ir pret britu premjeres apgalvojumiem, jo "izmeklēšana nav pabeigta un fakti par krievu vainu tajā nav atrasti"!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits