Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

NATO satraukta par Zapad 2017 caurskatāmību

Par Krievijas un Baltkrievijas vērienīgajiem militārajiem manevriem Zapad 2017 ir pamats būt satrauktiem, jo tie uzskatāmi par nopietnu gatavošanos lielam karam, sestdien atzina NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs ģenerālis Petrs Pavels. NATO aktivizējusi centienus atjaunot militāros sakarus ar Krieviju, lai manevru laikā izvairītos no "nevēlamām potenciālu starpgadījumu sekām", viņš norādīja.

Neraugoties uz Maskavas apgalvojumiem, ka NATO netiek uzskatīta par ienaidnieku un ka mācības nav vērstas pret NATO, Pavels atgādināja, ka Krievija nav ievērojusi caurskatāmības principu attiecībā uz manevriem.

Kaut arī Krievija apgalvo, ka manevros piedalās aptuveni 12 700 karavīru, patiesais dalībnieku skaits varētu būt starp 70 000 vai pat 100 000, atzina ģenerālis.

"Kopumā tas, ko mēs redzam, ir nopietna gatavošanās lielam karam," intervijā ziņu aģentūrai Associated Press sacīja ģenerālis.

"Ja mēs raugāmies uz mācībām, kā tās prezentē Krievija, nevajadzētu būt satraukumam. Bet ja mēs raugāmies uz plašāku ainu, mums ir jābūt satrauktiem, jo Krievija nav bijusi caurskatāma," skaidroja Pavels.

"Mums ir augsta karaspēka koncentrācija Baltijas valstīs. Mums ir augsta karaspēka koncentrācija Melnajā jūrā, un starpgadījumu potenciāls ir samērā augsts cilvēka kļūdas dēļ, tehnikas kļūdas dēļ," norādīja ģenerālis.

"Mums ir jābūt pārliecinātiem, ka nenotiek šādu netīšu starpgadījumu eskalācija konfliktā," viņš uzsvēra.

Jau vēstīts, ka ceturtdien sākas Zapad 2017 aktīvā fāze, kas ilgs līdz 20.septembrim.

Top komentāri

Janka
J
Satraukta par caurskatāmību, vai tomēr necaurskatāmību...
GATAVOŠANĀS LIELAM KARAM.
G
Tas jau ir nopietni. Sakiet paldies Putleram.
Muļķim muļķa viedums.
M
Cilvēce un karš ir NESARAUJAMAS lietas. To mums māca cilvēces vēsture, to māca zemes pamati, jo karš ir cilvēku dvēselēs, un agri vai vēlu tas uz āru izlaužas. Karš ir starp gaismu un tumsu, un vēl vairs tikai mazs solis līdz kataklizmai. Muļķis to neredz, un negrib redzēt, un tāpēc to vērā neņem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits