Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

NATO spēku pavēlnieks Eiropā: ASV ir jāpastiprina sava militārā klātbūtne Eiropā

ASV ir jāpastiprina sava militārā klātbūtne Eiropā, lai pretotos Krievijai, ASV Senātā paziņojis NATO spēku pavēlnieks Eiropā ģenerālis Kērtiss Skaparoti.

Pēc viņa teiktā, Krievija ir galvenais drauds eiroatlantiskā reģiona drošībai, jo tā cenšas graut NATO, pastiprināt ietekmi uz kaimiņvalstīm un izjaukt starptautisko kārtību.

Skaparoti norādīja uz Krievijas flotes modernizāciju un pavēstīja, ka pieprasījis divus eskadras mīnu kuģus, lai pastiprinātu ASV pretzemūdeņu spēkus Eiropā. Viņš piebilda, ka uzskata par iespējamu atsevišķu jūras sistēmu piegādi Ukrainai.

Viņš uzsvēra, ka ASV ir arī gatava ierobežot Krieviju Arktikā. Pēc viņa teiktā, Maskava ir reģionā izvietojusi radarus un uzbūvējusi jaunus lidlaukus. Atbildot uz to, Vašingtona ir izmainījusi dažu militāro sistēmu izvēršanu, lai pretdarbotos Krievijai, sacīja Skaparoti.

Top komentāri

tomēr
t
jautājums par ASV papildu militāro spēku klātbūtne Eiropā ir politiskas, ne militāras dabas jautājums...
friču mīļotājs
f
Jo vairāk amerikāņu Eiropā, jo spalvainajam lācēnam lielākas vēdargraizes, nesaprotu, kurm problēma. Ebreju un komunistu okupācijas periodā Baltija bija "'Baltijas kara apgabals"' šeit bija kādu laiku pat kodolieroči, regulāras tanu, zemūdeņu un gaisa ekskadrijas. 10 tūkstošu vaņku. tagad ŠEIT IR 300 karavīri ar pāris haubicām. ESMU ABĀM ROKĀM PAR ATOMIEROČIEM BALTIJĀ. Tas ne tikai stimulēs mūsu ekonomiku, jo tādas bāzes izmaksas, būvniecība apgāde ienestu naudu, bet arī stabilitāti. PAMOSTATIES AUKSTAIS KARŠ IR ATSĀCIES, ŠOREIZ MĒS ESAM KOPĀ AR UZVARĒTĀJIEM - RIETUMU CIVILIZĀCIJU, kurai allaž mūsu rase ir piederējusi.
REX>Kaspars
R
Kas kuram vilks-kas kuram lācis. Un teiksim patiesību: Ne jau latviijci bija tie kas bēga no CCCP...Tie bija latvieši. Ja latviijciem Krievija ir vilks-tad jau skaidrs kāpēc atbēga uz Latviju no savas Rossijas. Tikai tad paliek neskaidrs-kāpēc tā tik ļoti te Latvijā cīnās par savu Rossiju no kuras paši aizbēga?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits