Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Navaļnijam pēc protestiem 15 diennaktis būs jāpavada ieslodzījumā

Aizturēto cilvēku skaits svētdien Krievijas galvaspilsētā Maskavā opozīcijas sarīkotajā protesta gājienā pret korupciju ir bijis lielākais kopš 1993. gada, vēsta raidorganizācijas BBC krievu ziņu dienests. Tikmēr pirmdienas pēcpusdienā tapis zināms, ka pazīstamajam Kremļa opozicionāram Aleksejam Navaļnijam, kurš arī bija aizturēto vidū, tiesa piespriedusi 15 diennaktis ieslodzījumā

Par to tiešraidē no tiesas sēdes ziņoja Meduza. Navaļnijam sods piemērots par pretošanos policijai un likumsargu rīkojumu nepildīšanu aizturēšanas laikā. Faktiski vienu dienu no piemērotā soda Navaļnijs jau ir izcietis, jo soda termiņš ir ar atpakaļejošu datumu - no Navaļnija aizturēšanas brīža svētdien, 26.martā. Tāpat Navaļnijam tiesa pirmdien piemēroja 20 tūkstošu rubļu (aptuveni 320 eiro) lielu soda naudu. 

Kopumā Maskavā aizturēti vairāk nekā 700 cilvēku, taču cilvēktiesību aizstāvju grupas norādījušas, ka Maskavā un citās pilsētās, tostarp Sanktpēterburgā, Novosibirskā, Vladivostokā un Tomskā, kopējais aizturēto skaits bijis vēl krietni lielāks - virs tūkstoša.

Pasākums tika rīkots, ņemot vērā atklātībā nonākušo informāciju par apšaubāmo veidu, kā Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs guvis milzu bagātības. Tas kļuva par iemeslu šogad lielākā opozīcijas organizētā protesta gājiena rīkošanā. Pats Medvedevs šo pasākumu sīkāk nav komentējis, vien norādot, ka protests rīkots saistībā ar tuvajām vēlēšanām.

"Komentēt opozīcijas rīkotus propagandas uzbrukumus (..) ir bezjēdzīgi," Medvedeva vārdā izteikusies viņa pārstāve Natālija Timakova.

Kremlis pirmdien nācis klajā ar paziņojumu, ka iepriekšējā dienā Maskavā un citās pilsētās notikušās pretkorupcijas protesta akcijas bijusi organizēta provokācija, kuras dalībniekiem, tostarp bērniem, esot samaksāts, vēsta AFP.

"Būtībā tas, ko mēs vakar redzējām vairākās vietās, īpaši Maskavā, ir provokācija un meli," paziņoja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Maskavas policija protestētāju skaitu aplēsusi uz septiņiem līdz astoņiem tūkstošiem. Policija pielietoja asaru gāzi un stekus, lai izklīdinātu demonstrantus no Puškina laukuma.

Neskatoties uz dramatiskajiem notikumiem pilsētas centrā, Krievijas valsts pārvaldītie telekanāli par tiem klusēja.

(papildināta 2.rindkopa; mainīts virsraksts)

 

Top komentāri

Ddd
D
Sanāk, ka baznīcā izvilkt telefonu un palaist aplikāciju ir noziegums, bet apzagt tautu gan nav noziegums? Un ja pret apzagšanu iebilst, tad tas gan ir noziegums? ? ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits