Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ņemcova meita Polijas valdības godalgu tērēs Ukrainas atbalstam

Nogalinātā Krievijas opozīcijas līdera Borisa Ņemcova meita žurnāliste Žanna Ņemcova otrdien saņēmusi miljonu eiro lielo Polijas valdības balvu Solidaritāte, kas tiek piešķirta par izcilu veikumu demokrātijas un pilsonisko tiesību veicināšanā.

Lielāko daļu prēmijas žurnāliste nolēmusi ziedot labdarībai un neatkarīgās žurnālistikas atbalstam Austrumu partnerības valstīs, pamatā Ukrainā.

"Daļu prēmijas - 250 000 eiro - es novirzīšu Borisa Ņemcova fondam, 50 000 eiro - izglītojošajai tūrei Polijā, bet 700 000 eiro - labdarībai un neatkarīgās žurnālistikas atbalstam Austrumu partnerības valstīs," raidorganizācijai Deutsche Welle sacīja Ņemcova.

"Labdarības projekti pārsvarā tiks finansēti Ukrainā, kas šobrīd cieš cietsirdīgā kara dēļ," Polijas radio sacīja prestižās godalgas saņēmēja.

Ceremonijā Varšavā, saņemot balvu, Ņemcova pauda cerību, ka tā iedvesmos krievus ticēt - "cīņu ir vērts turpināt, mēs nedrīkstam padoties".

Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis sacīja, ka balva ir "veltīta visiem Krievijas patriotiem, kas tic, ka dižākai un skaistākai Krievijai nav jābūt valstij, no kuras baidās visa pasaule".

Izpildot Žannas Ņemcovas lūgumu, ceremonijā ar klusuma minūti tika pieminēts viņas tēvs.

Ņemcova jūnijā paziņoja, ka pamet Krieviju, norādot, ka valstī prokremliskās propagandas rezultātā izveidojusies "vardarbības un terora" atmosfēra.

Boriss Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā uz tilta Maskavas centrā līdzās Kremlim. Policija arestējusi personas, kas tiek turētas aizdomās par slepkavības pastrādāšanu, bet tās pasūtītāju nav identificējusi.

Opozīcijas atbalstītāji vainojuši Kremli Ņemcova slepkavībā, bet Krievijas varasiestādes kategoriski noliedz jebkādu saistību ar šo lietu.

Liberālais Krievijas laikraksts Novaja Gazeta pirmdien ziņoja, ka bijušais Čečenijas bataljona Sever virsnieks Ruslans Geremejevs, kurš izsludināts meklēšanā saistībā ar Krievijas opozīcijas līdera Borisa Ņemcova slepkavību, pametis Krieviju konspiratīvas čečenu delegācijas sastāvā, kas martā izlidojusi uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits