Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nīderlandes policija aizturējusi iespējamo Utrehtas šāvēju

Nīderlandes policija aizturējusi Turcijā dzimušo vīrieti, kas tiek turēts aizdomās par pirmdienas apšaudes sarīkošanu Utrehtā, nogalinot vismaz trīs cilvēkus.

Policija jau agrā pēcpusdienā aizdomās turamo identificēja kā 37 gadus veco Gokmenu Tanisu, taču viņa notveršanai bija vajadzīgas vairākas stundas.

Uzbrucēja motīvi joprojām nav zināmi, lai gan iepriekš varasiestādes pieļāva iespēju, ka tas ir terorakts. Iekšlietu ministrija tomēr paziņojusi, ka pārbaudīta tiek arī versija par personīga rakstura motīviem.

Raidorganizācija NOS ziņo, ka aizdomās turamajam ir garš iepriekš pastrādāto noziegumu saraksts. Cita starpā viņš iepriekš ticis sodīts par slepkavības mēģinājumu.

Šobrīd tiesā atrodas lieta, kurā Taniss apsūdzēts izvarošanā.

Turcijas aģentūra Anadolu, atsaucoties uz vārdā neminētiem aizturētā tuviniekiem, vēsta, ka Taniss tramvajā atklājis uguni uz kādu konkrētu sievieti ģimenisku motīvu vadīts. Arī kāds aculiecinieks izteicies, ka viņaprāt, šāvējs mērķējis uz konkrētu sievieti.

Turcijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka nosoda Utrehtā notikušo noziegumu neatkarīgi no tā, kas to pastrādājis un kādi bijuši viņa motīvi.

Policija ziņo, ka saistītā ar apšaudi Utrehtā esot aizturēta vēl viena persona, taču sīkākas ziņas pagaidām nav pieejamas.

Utrehtas mērs Jans van Zanens pavēstījis, ka trīs no apšaudē ievainotajiem joprojām atrodas kritiskā stāvoklī.

Pilsētas varasiestādes atsaukušas iepriekš izplatīto aicinājumu pilsoņiem palikt iekštelpās..

Kā ziņots, Utrehtā Nīderlandes vidienē pirmdien apšaudē tramvajā nogalināti trīs, bet ievainoti vēl pieci cilvēki.

Policija atzinusi, ka uzbrukumam, iespējams, bijis "teroristisks motīvs". Vietējais radio vēsta, ka apšaudē, kas notikusi ap plkst.10.45 (plkst.11.45 pēc Latvijas laika).

(Papildināts viss teksts)

Top komentāri

un tajā laikā
u
Zviedrijā 4 jaunietes no 5 (tātad ap 80%) jūtas nedrošībā, kad pastaigājas pa pilsētu. Multikulturālisms zeļ un plaukst.
un tajā laikā
u
Pazīstams turku izcelsmes Vācijas futbolists savās kāzās par liecinieku ir izvēlējies Erdoganu. Integratore un mēs-to-paveiksiste Merkele slēpj seju brunčos.
un tajā laikā
u
Nespēdams tikt galā ar protestiem, Makrons ir atcēlis no amata Parīzes policijas priekšnieku. Viņa vietā tika iecelts bijušais sociālistu jauniešu līderis, kurš cita starpā 1984.gadā brauca uz Nikaragvu sveikt sandinistu revolūciju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits