Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

No ERAF 92 miljonus eiro novirza novatorisku projektu īstenošanai

No Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) 92 miljoni eiro piešķirti, lai finansētu novatoriskus risinājumus tādām pilsētu problēmām kā gaisa kvalitāte, klimata pārmaiņas, mājokļi un vietējai ekonomikai vajadzīgās darba vietas un prasmes, aģentūru LETA informēja Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā Preses nodaļas pārstāve Kristīne Liepiņa.

Finansējums novatorisku projektu īstenošanai tādās jomās kā piemērošanās klimata pārmaiņām, gaisa kvalitāte un darba vietas un prasmes vietējā ekonomikā piešķirts 22 pilsētām.

Piemēram, par saņemto finansējumu Spānijas pilsētā Ribaroha de Tūrijā tiks īstenots projekts, samazinot ugunsgrēka risku piepilsētā, Nīderlandes pilsētā Bredā tiks īstenota jaunas paaudzes energoapgādes sistēma, kas balstās uz elektromobiļu akumulatoriem, bet Parīzē taps pret karstuma viļņiem izturīgi skolas rotaļlaukumi. Budapeštā plānots piedāvāt energoefektīvus sociālos mājokļus, bet Ventspilī - novatorisku karjeras attīstības atbalstu.

Liepiņa informēja, ka EK sākusi ceturto konkursu iniciatīvā "Inovatīvas pilsētvides darbības". Tagad pilsētām ir pieejami 100 miljoni eiro novatorisku projektu finansēšanai, lai aizsargātu sabiedriskās vietas un samazinātu šo vietu vājos punktus, kā paziņots 2017.gada rīcības plānā, kas ietilpst Eiropas Drošības programmā. No šiem līdzekļiem varēs finansēt arī digitālās jomas, vides un iekļaušanas projektus.

Ceturtais uzaicinājums ilgst no šodienas līdz 2019.gada janvārim. Uzvarētājas pilsētas tiks nosauktas 2019.gada vasarā.

Iniciatīvā "Inovatīvas pilsētvides darbības" Eiropas Savienības pilsētām no ERAF tiek piešķirti līdzekļi novatorisku projektu finansēšanai. Laikā no 2014.gada līdz 2020.gadam pavisam ir pieejami 372 miljoni eiro. Mērķis ir atrast, pārbaudīt un izplatīt konkrētus risinājumus pilsētu kopīgajām problēmām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits