Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

OPCW apstiprina Lielbritānijas secinājumus par Skripaļa saindēšanā izmantoto vielu

Starptautiskā Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija (OPCW) ceturtdien apstiprinājusi Lielbritānijas sniegto informāciju par vielu, kas izmantota bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanā.

OPCW publiskotajā izmeklētāju ziņojumā apstiprināti "Apvienotās Karalistes secinājumi par Solsberi izmantoto indīgo ķimikāliju".

Ziņojumā norādīts, ka viela bijusi ārkārtīgi tīra, tomēr nav minēts tās nosaukums - Novičok, kuru atklājušas Lielbritānijas varas iestādes.

Sīkākas ziņas par Skripaļa saindēšanā izmantoto vielu sniegtas pilnībā noslepenotajā ziņojuma daļā.

OPCW nav arī nosaukusi indes iespējamo avotu.

Skripaļs un viņa meita Jūlija 4.martā Solsberi tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu Novičok.

Londona un tās sabiedrotie Skripaļu saindēšanā vaino Krieviju, kas to kategoriski noliegusi.

Šī ir pirmā reize kopš Otrā pasaules kara, kad Eiropā pielietots ķīmiskais ierocis, un incidents vēl vairāk saspīlējies Maskavas un Rietumu attiecības, abām pusēm izraidot ievērojamu skaitu pretējās puses diplomātu.

Top komentāri

:)
:
Kam interesē pats dokuments: https://www.opcw.org/special-sections/salisbury-incident/related-official-documents/ Un nekas nav teikts ne par krieviem, ne par novičoku, ne par veidu, kā tie skripaļi tika "noindēti ar navējošu indi", bet palika dzīvi un sveiki-veseli! :)
Jautājums
J
ŠAJAlieta ir vairāk jautājumu un neskaidrības,nekā skaidriba. UN taču bija teikts ka pēc šīs komisijas izmeklēšanas būs uzrādīta gan valsts ,gan laiks ,gan pat laboratorijā kurā izgatavoja šo šausmīgo gāzi, vai pulveri ,vai kas tas bija? Bet nekā, un arī video kameras,skotendjard izmeklētāji netiek galā un nedod nekādus faktus un pierādījumus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits