Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Papandreu: Eiropai ir jārīkojas efektīvi un izšķiroši

Grieķijas premjerministrs Georgs Papandreu Eiropas Savienības (ES) samitā mudinājis Eiropu "rīkoties izšķiroši un efektīvi", lai savaldību Eiropai draudošo krīzi.

"Tagad ir pierādījies, ka [šī] krīze nav Grieķijas krīze. [Šī] krīze ir Eiropas krīze. Tāpēc tagad pienācis laiks, kad mums kā eiropiešiem nepieciešams rīkoties izšķiroši un efektīvi," komentāros žurnālistiem paziņoja Papandreu.

"Grieķija atkal un atkal ir pierādījusi, ka mēs pieņemam nepieciešamos lēmumus, lai padarītu mūsu ekonomiku ilgspējīgu," viņš piebilda.

Jau ziņots, ka ceturtdien Grieķijas parlaments apstiprināja jauno valdības piedāvāto taupības pasākumu paketi, kuras mērķis ir pārliecināt starptautiskos aizdevējus par Atēnu stingro apņēmību stabilizēt savu finanšu sistēmu.

"Mēs esam lepna tauta. Mēs esam lepna valsts, un mēs pieprasām cieņu tam, ko darām. Un no savas puses mēs darīsim, kas būs nepieciešas (..), lai padarītu Grieķiju par citu valsti," uzsvēra premjers.

Jau ziņots, ka svētdien Briselē notiek ES līderu samits, kurā tiek spriests par Eiropas parādsaistību problēmām un Eiropas Finanšu stabilitātes fondu (EFSF). Uzmanības centrā ir jautājums par to, kā savaldīt krīzi, kas sākās Grieķijā, bet tagad padraud arī Itāliju un Spāniju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits