Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

papildināta (13:35) - Apšaudē pie ebreju skolas Francijas dienvidos nogalināti četri cilvēki

Nezināms noziedznieks atklājis uguni blakus kādai ebreju skolai Francijas dienvidrietumos. Policija informē, ka uzbrukumā nogalināti četri cilvēki, vēsta aģentūra AFP. Apšaudē nogalināts 30 gadus vecs vīrietis, viņa trīs un sešus gadus vecie dēli, kā arī desmit gadus vecs zēns. Nopietni ievainots 17 gadus vecs pusaudzis.

Incidents notika pirmdienas, 19.marta rītā, blakus Tulūzas koledžai Ozar Hatorah. Viena no skolniekiem tēvs pastāstīja, ka vīrietis atklājis uguni pa cilvēkiem, kas stāvēja skolas pagalmā, vietā, kur vecāki parasti sagaida bērnus pēc nodarbībām. Uzbrucējs no notikuma vietas aizbraucis ar melnas krāsas skūteri.

Francijas iekšlietu ministrs Klods Geāns (Claude Gueant ) uzbrukuma dēļ devis rīkojumu pastiprināt drošības pasākumus skolā un tās apkārtnē. Pats K. Geāns drīzumā ieradīsies Tulūzā.

Jāatgādina, ka pagājušajā nedēļā tajā pašā Francijas reģionā tika nogalināti trīs Francijas gaisa desanta spēku karavīri (viens Tulūzā un divi Montobānā), bet vēl divi karavīri tika ievainoti. Arī šo uzbrukumu īstenotājs pārvietojās ar skūteri.

Kā vēsta radiostacija Europe 1, noziedznieks, kas atklāja uguni pie ebreju skolas, izmantojis divus ieročus – automātisku 11,43 milimetru kalibra un 9 milimetru kalibra. Pirmā kalibra ierocis tika izmantots arī visu trīs karavīru slepkavībās, taču pagaidām nav zināms, vai ieroči ir identiski.

Pēc AFP datiem, Francijā dzīvo līdz 700 tūkstošiem ebreju un Francijas ebreju kopiena ir viena no lielākajām Eiropā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits