Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

papildināts (12:49) - Francija pēc terora aktiem Parīzē nometusi 20 bumbas uz ISIS pozīcijām Sīrijā

No Francijas kara lidmašīnām svētdien bombardētas teroristiskās organizācijas Islāma valsts (Islamic State of Iraq and Syria - ISIS) pozīcijas Sīrijā, reaģējot uz piektdien Parīzē piedzīvotajiem terora aktiem, vēsta CNN.

Gaisa spēku operācija notikusi Rakas (Raqqa) reģionā Sīrijā, kur bāzējas Islāma valsts. Stundas laikā esot notikuši vairāk nekā 20 gaisa spēku uzbrukumi un Francijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis pavēstījis, ka esot izdevies iznīcināt teroristiskās organizācijs treniņnometni, komandcentru un kādu munīcijas noliktavu.

Uzlidojumos piedalījušies 12 gaisa kuģi, tostarp 10 iznīcinātāji. Nomestas 20 bumbas un visi noliktie mērķi esot iznīcināti. Uzlidojumi notika sadarbībā ar ASV komandcentru.

Katarai piederošs neatkarīgais medijs Al Jazeera raksta, ka šajos uzlidojumos nav cietuši civiliedzīvotāji.

Islāma valsts opozicionāru grupa ar nosaukumu "Raka tiek klusi nokauta" pavēstījusi, ka uzlidojuma laikā esot skarts arī stadions, muzejs, slimnīca un vistu ferma, tāpat šajā apvidū pārtraukta ūdens apgāde un elektrības pieslēgums, taču cilvēki cietuši nav.

Islāma valsts esot jau komentējuši, ka šie objekti esot bijuši sagrauti jau pirms šiem uzlidojumiem. To laikā nekādi zaudējumi neesot nodarīti. 

Francijas rīkotie uzlidojumi sekoja ISIS organizētajiem teroraktiem Parīzē, ko Francijas prezidents Fransuā Olands nodēvējis par "karadarbības aktu".

Francijas premjerministrs Manuels Valss neilgi pēc traģiskajiem notikumiem Parīzē intervijā televīzijā solījis iznīcināt tos, kas atbildīgi par Parīzes teroraktiem un paziņojis, ka uzlidojumi teroristu grupējuma Islāma valsts mērķiem turpināsies.

Francija turpinās piedalīties ASV vadītajā koalīcijā, kas veic uzlidojumus Islāma valsts pozīcijām Sīrijā, paziņoja Valss, norādot, ka Francija pašreiz atrodas kara stāvoklī.

"Mēs esam karā un tāpēc, ka esam karā, mēs piemērojam ārkārtējus mērus," paziņoja Valss, piebilstot, ka Parīze vajās tos, kas stāv aiz šiem teroraktiem, gan Eiropā, gan Sīrijā un Irākā.

"Mēs uzvarēsim šo karu," uzsvēra premjers.

papildināts ziņas teksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits