Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

papildināts (17:51) - Parīze smoga piesārņojuma līmenī pārtrumpo Šanhaju

Pirmdien Francijas galvaspilsētā Parīzē ar neērtībām bija jārēķinās tiem šoferiem, kuru automašīnu numuri beidzas ar pāra skaitli - viņiem uz laiku bija aizliegts pārvietoties personīgajā transportlīdzeklī, jo smoga piesārņojuma līmenis Parīzē uz brīdi pārsniedza pagājušās nedēļas rādītājus Šanhajā, kur smogs ir "hroniska kaite", vēsta The Telegraph.

Bija iecerēts, ka otrdien ierobežojumi attiektos uz tiem, kuru spēkratu numuri beidzas ar nepāra skaitli, bet situācijas uzlabošanās dēļ alternatīvās satiksmes grafiks pirmdien pēcpusdienā atcelts. Lai daļēji kompensētu iedzīvotājiem radītās neērtības, uz laiku Parīzes sabiedriskajā transportā varēja braukt bez maksas.Smogs pēdējās dienas pamatīgi pabojājis dzīvi Parīzes iedzīvotājiem un pilsētas vadībai - bezvēja apstākļi, sausais laiks un aukstās naktis radījušas perfektus apstākļus, lai smoga līmenis strauji pieaugtu. Parīze ar 127 daļiņu koncentrāciju 127 mikrogrami uz vienu kubikmetru uz brīdi atradās "smoga topa" augšgalā, pārspējot Šanhaju, kuras smoga līmenis tajā brīdī bija 91 mikrogrami uz kubikmetru. Šī ir tikai otrā reize, kad Parīzes vadība pieņēma tik drastisku lēmumu piesārņojuma līmeņa samazināšanai. Tiem autovadītājiem, kas neievēroja pāra-nepāra numuru grafiku, draudēja 22 eiro soda nauda. Tāpat pārkāpējiem nācās nekavējoties atstāt automašīnu. No ierobežojumiem bija atbrīvoti elektrisko un hibrīda automobiļu īpašnieki, tāpat arī komerctransports un transportlīdzekļi, kuros atrodas vismaz trīs cilvēki.Lai kontrolētu ierobežojumu ievērošanu, situāciju Parīzes ielās uzraudzīja 750 policistu. Satiksmes intensitāte pēc ierobežojumu stāšanās spēkā Parīzē tiešām bija jūtami kritusies, nu tas noticis arī ar smoga piesārņojuma līmeni.(saskaņā ar jaunāko informāciju papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits