Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Par spīti Lielbritānijas aiziešanai, EP vēlas palielināt ES izdevumus

Eiropas Savienībai (ES) jāatrod jauni ieņēmumu avoti nākamajam ilgtermiņa budžeta periodam, kas sāksies no 2020.gada, lai ne tikai kompensētu Lielbritānijas izstāšanās radīto iztrūkumu, bet lai varētu palielināt finansējumu tādu svarīgu problēmu risināšanai kā migrācija, nolēmis Eiropas Parlaments (EP).

EP trešdien apstiprināja divas rezolūcijas, kurās izklāstītas nākamā ilgtermiņa budžeta prioritātes un iespējamie to finansēšanas mehānismi.

EP deputāti ierosina ES budžeta griestus, kas pašreiz ir 1% no bloka kopējā iekšzemes kopprodukta (IKP), paaugstināt līdz 1,3% no IKP.

EP uzskata, ka šāds palielinājums ir nepieciešams, lai varētu risināt tādas samilzušas politiskās problēmas kā migrācija, klimata izmaiņas, aizsardzība un drošība.

Vienlaikus deputāti vēlas saglabāt līdzšinējā līmenī atbalstu zemniekiem un nabadzīgākajiem ES reģioniem.

EP vēlas arī palielināt finansējumu pētniecības un izglītības programmām, kā arī atbalstu mazajiem un vidējiem uzņēmumiem.

Nākamā ES ilgtermiņa budžeta finansējuma avoti ir īpaši sarežģīts jautājums, jo bloka ieņēmumi saruks, kad 2019.gadā no tā aizies Lielbritānija.

Pat ņemot vērā iespējamo pārejas periodu, kas varētu ilgt līdz 2020.gada beigām un kura laikā Lielbritānijai būs jāturpina pildīt dalībvalsts pienākumi, ir skaidrs, ka ar Apvienotās Karalistes iemaksām nākamajā ilgtermiņa budžeta periodā ES var nerēķināties.

EP deputāti iesaka iztrūkumu segt un pat palielināt tēriņus, nevis paaugstinot dalībvalstu iemaksas, bet izmantojot jaunus ieņēmumu avotus, piemēram, apliekot ar papildus nodokļiem uzņēmumus, īpaši digitālās ekonomikas sektorā.

 

Top komentāri

???
?
lai varētu palielināt finansējumu tādu svarīgu problēmu risināšanai kā migrācija, nolēmis Eiropas Parlaments (EP) - Vai tagad būs plāns katram Eiropietim pa vismaz vienam migrantam apgādājamā statusā?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits