Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Parīzes katedrāles atjaunošanai apsolīti jau 700 miljoni eiro

Miljardieri, uzņēmēji un pašvaldības otrdien apsolījušas jau teju 700 miljonus eiro Dievmātes katedrāles atjaunošanai, un arī dažādi fondi sākuši kampaņas ziedojumu vākšanai.

Francijas Kultūras mantojuma fonds, kas nav valsts organizācija, informēja, ka katedrāles atjaunošanai jau nodrošinājis 1,6 miljonus eiro.

Ziedojumi sekmīgi tiek vākti arī mazākos apmēros pūļa finansējuma vietnēs, piemēram, platformā Leetchi saziedoti jau 20 000 eiro.

Palīdzēt solījusi arī Ungārijas pilsēta Segeda, kura Parīzes Dievmātes katedrāles atjaunošanai ziedos 10 000 eiro, atlīdzinot par palīdzību, ko saņēma no Parīzes pēc postošajiem plūdiem 1879. gadā.

Parīzes mērs Anna Idalgo šodien paziņoja, ka pilsēta atvēlēs 50 miljonus eiro un ierosināja tuvākajās nedēļās sarīkot starptautisku konferenci ziedojumu vākšanai.

Francijas miljardieris Bernārs Arno, kas kontrolē plašo luksusa preču konglomerātu LVMH, otrdien paziņojis, ka viņa ģimene un uzņēmums ieguldīs 200 miljonus eiro ugunsgrēkā cietušās Parīzes Dievmātes katedrāles atjaunošanā.

"Arno ģimene un LVMH, izrādot solidaritāti pēc šīs nacionālās traģēdijas, piedalīsies izcilās katedrāles - Francijas, tās mantojuma un tās vienotības simbola - rekonstrukcijā," teikts ģimenes un uzņēmuma paziņojumā.

Tāpat miljardieris Fransuā-Anrī Pino, Kering grupas, kurai pieder tādi zīmoli kā Gucci un Yves Saint Lauren, vadītājs jau paziņojis, ka atjaunošanai nolēmis ziedot 100 miljonus eiro, vēsta ziņu aģentūra AFP.

Arī kosmētikas grupa L'Oreal un tās dibinātāji Betankūru ģimene apsolījušas kopumā 200 miljonus eiro.

Francijas prezidents Emanuels Makrons solījis, ka ugunsgrēkā cietušais Parīzes gotikas arhitektūras meistardarbs tiks atjaunots.

Jau vēstīts, ka pirmdienas pēcpusdienā Parīzes Dievmātes katedrālē izcēlās ugunsgrēks. Liesmas apņēma tās jumtu, un ugunsgrēka rezultātā sabruka katedrāles torņa 93 metrus augstā smaile, kas bijusi pārāk augsta, lai ugunsdzēsēji varētu to dzēst.

Kā norādīja ugunsdzēsības dienests, ugunsgrēka izcelšanās varētu būt saistīta ar veiktajiem renovācijas darbiem. Parīzes prokuratūra sākusi izmeklēšanu par ugunsgrēka izcelšanos.

Policija pavēstīja, ka neviens cilvēks ugunsgrēkā nav gājis bojā.

pievienota 8.rindkopa un precizēts virsraksts

 

 

Top komentāri

okidoki
o
Tad jau viss ir štokos: uztaisīs vēl labāku kā bija...Kur ir mūsu miljardieri, lai uzceltu jaunu Deglava tiltu, vai vispār apturētu mūsu valsts bojā eju....
NAV VIENALGA
N
700 miljoni? Jumtam un tornītim?
hmmm
h
A ko ta katoļu baznīca? Tik ņemt ņemt ņemt? Pati neko neko nesponsorēs?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits