Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Parīzes piepilsētā norit operācija pret teroraktos aizdomās turēto; sieviete uzspridzinās

Parīzes piepilsētā Sendenī trešdien izvērsta policijas operācija pret piektdienas naktī galvaspilsētā notikušo teroraktu iespējamo plānotāju, vēsta Francijas mediji.Policijas operācijas laikā, mēģinot aizturēt teroraktu domājamo organizētāju - 27 gadus veco Beļģijas pilsoni Abdelhamidu Abaudu -, nogranduši vairāki sprādzieni un bijis dzirdams apšaudes troksnis.

Parīzes prokurors Fransuā Molins paziņojis, ka policijas operācija joprojām turpinās.Viņš apstiprinājis, ka drošības spēku aplenktajā dzīvoklī sieviete uzspridzinājusies ar pašnāvnieka vesti un vēl trīs personas, kas tur atradās, ir aizturētas. Viņu identitāte vēl nav noskaidrota.Vēl divi cilvēki - vīrietis un sieviete - aizturēti netālu no ēkas, atklāja Molins.Iepriekš mediji ziņoja, ka policijas operācijas laikā miruši divi cilvēki.BBC vēstīja, ka policijas operācijas norises vietā bijuši dzirdami septiņi sprādzieni un apšaudes troksnis. Policijas spēkiem palīgā ieradušies arī aptuveni 50 karavīri.Jau vēstīts, ka teroraktos Parīzē naktī uz sestdienu tika nogalināti 129 cilvēki un vairāk nekā 300 ievainoti. Atbildību par teroraktiem uzņēmies teroristiskais grupējums Islāma valsts.Uzbrukumi notika sešās vietās Parīzē, un, tos īstenojot, seši teroristi uzspridzinājās, bet vienu nošāva policija. Teroristi darbojās trīs komandās un bija bruņojušies Kalašņikova automātiem un pašnāvnieku vestēm.Saistībā ar teroraktu īstenošanu policija meklē 26 gadus veco Salahu Abdeslamu, kurš ir brālis vienam no Parīzes teroraktu veicējiem, bet Francijas mediji otrdien ziņoja, ka, iespējams, dzīvs palicis, vēl viens terorists, kurš piedalījies uzbrukumu īstenošanā. Mediji atsaucās uz drošības kameru ierakstu, kurā vienā no uzbrukumu vietām automašīnā redzami trīs cilvēki.Vairākas Francijas amatpersonas ziņu aģentūrai AFP apstiprināja, ka uzbrukumos, kā izskatās, tieši bijis iesaistīts vēl viens cilvēks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits