Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Parīzes piepilsētu pārņem nekārtības musulmaņu galvassegu dēļ

Parīzes piepilsētā svētdien otro dienu pēc kārtas notika vardarbīgas sadursmes starp protestētājiem un policiju. Nodedzinātas aptuveni 20 mašīnu, bet aizturēti četri cilvēki, vēstīja aģentūra AP.

Nekārtības izsauca policijas lēmums arestēt kādu vīrieti Parīzes Trapas piepilsētā, kura sievai policija palūdza noņemt tradicionālo islāma galvassegu, kas aizklāja seju. Vīrietis tiek vainots uzbrukumā policijai. Arests mudināja simtiem cilvēku iziet ielās, lai iebilstu pret policijas rīcību, ko protestētāji nodēvējuši par provokatīvu. Iekšlietu ministrija solījusi uz rajonu nosūtīt papildspēkus, lai novērstu jaunas nekārtības.

Francijā jau kopš 2011. gada sievietēm liegts publiskās vietās valkāt tradicionālās musulmaņu galvassegas. Likuma atbalstītāji uzstāj, ka mērķis ir sekmēt sieviešu līdztiesību un aizstāvēt viņu brīvību. Musulmanietes tiekot piespiestas aizsegt savu seju, tā ierobežojot viņu tiesības. Oponenti ir pretējās domās un uzsver, ka likums iegrožo sieviešu ticības brīvību un izolē viņas no sabiedrības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits