Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pāvests Francisks memuāros noraida ideju par atkāpšanos

Pāvests Francisks savos memuāros norādījis, ka neplāno atkāpties un viņam neesot nekādu veselības problēmu, kuru dēļ tas būtu jādara.

Francisks piebildis, ka viņam vēl padomā "daudz projektu, kas jāīsteno".

87 gadus vecā Franciska autobiogrāfija "Life: My Story Through History" ("Dzīve: Mans stāsts caur vēstures prizmu") iznāks otrdien, atzīmējot 11.gadadienu kopš viņa stāšanās pāvesta amatā. Šī darba fragmentus publicējis Itālijas laikraksts "Corriere della Sera".

Pāvests kopā ar itāliešu žurnālistu Fabio Markēzi-Ragonu sarakstītajos memuāros stāsta par galvenajiem notikumiem savā dzīvē.

Francisks, kuram jaunībā tika izņemta daļa plaušas, šoziem slimojis ar bronhītu, gripu un saaukstēšanos, un pēdējās divas nedēļas lūdzis palīgu nolasīt lielāko daļu no savam runām. 2021.gadā Franciskam tika izoperēta daļa resnās zarnas, un pagājušajā gadā viņš trīs reizes tika hospitalizēts.

Memuāros viņš uzsver, ka pāvesta amats ir darbs uz mūžu, bet gadījumam, "ja radīsies nopietni fiziski traucējumi", viņš ir uzrakstījis atlūgumu, kas tiek glabāts Vatikāna Valsts sekretariātā. "Bet tā, es atkārtoju, ir pavisam attāla iespēja, jo man patiesi nav nekāda tik nopietna iemesla, kas liktu domāt par atkāpšanos," norāda Francisks, kurš kļuva par .Romas katoļu baanīcas pāvestu 2013.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits