Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pēc deviņu cietumnieku izbēgšanas izsmej Berlīnes cietuma administrāciju

Ar nepatīkamu situāciju nu jātiek galā kāda Berlīnes cietuma administrācijai - dažu dienu laikā četros atsevišķos incidentos no cietuma izbēguši deviņi ieslodzītie. Notikušais izraisījis pret cietuma administrāciju vērstu izsmieklu un bažas par atbildīgo amatpersonu spēju pildīt savus tiešos pienākumus, vēsta BBC.

Aizvadītajā ceturtdienā četri ieslodzītie, izmantojot cietuma darbnīcā pieejamo leņķa slīpmašīnu (tautā tā dēvēto fleksi) un āmuru, izveidoja caurumu ventilācijas šahtā, caur kuru izkļuva no ēkas, bet pēc tam arī no cietuma teritorijas, izlienot pa apakšu perimetra žogam.

Kaut gan visu fiksēja novērošanas kameras, bēgšanas fakts tika piefiksēts vien pēc 41 minūtes. Divi no ceturtdien aizbēgušajiem aizvien ir uz brīvām kājām.

Savukārt piektdien, 29. decembrī, viens cietumnieks noteiktajā laikā nav atgriezies ieslodzījuma vietā. Jau jaunajā gadā, 1. janvārī, cietuma amatpersonas paziņoja, ka naktī caur blakus esošās kameras logu izbēguši divi cilvēki. Viens no viņiem vēlāk pats labprātīgi atgriezies. Savukārt otrdien paziņots par vēl divu cietumnieku pazušanu - netika gan precizēts, vai viņi aizbēga, izlaužoties no cietuma, vai neatgriezās no dienas "brīvsoļa".

Par notikušajiem incidentiem uzjautrinājās arī sociālo tīklu lietotāji, tostarp arī politiķi, norādot, ka cietumā acīmredzami ir "atvērto durvju diena"  vai ka tas līdzinās hostelim, kur katrs var ierasties un aiziet, kad vien grib.

Pēc notikušā vairāki opozīcijas politiķi pieprasījuši Berlīnes Tieslietu senatora Dirka Berenda atkāpšanos. Berends amatā, kurā ir atbildīgs arī par pilsētas cietumiem, tika iecelts pērn un solīja ieslodzījuma vietās nodrošināt cilvēcīgākus apstākļus. BBC raksta, ka drošības mēri konkrētajā Berlīnes cietumā ir mazāk stingri kā citviet. Tostarp noteiktiem ieslodzītajiem ir ļauts dienas laikā doties uz darba vietu ārpus cietuma. 

Senatora preses pārstāvniecība, atbildot uz kritiku, norādīja, ka laikā, kopš Berends ir amatā, vidēji izbēgšanas gadījumu skaits nav palielinājies.

Top komentāri

mjā
m
Šī cietuma drošība ir Eiropas Savienības drošības ilustrācija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits