Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pēc EK noraidījuma Itālijas budžeta projektam šo valsti sagaida sankcijas

Eiropas Komisija (EK) trešdien oficiāli noraidīja Itālijas populistu valdības izstrādāto valsts budžeta projektu, paverot ceļu līdz šim vēl nepieredzētām Briseles sankcijām.

"Izvērtējot Itālijas valdības piedāvājumu, mēs saskatām risku, ka valsts varētu mēnessērdzīgi ieslīdēt nestabilitātē," preses konferencē Briselē norādīja EK viceprezidents Valdis Dombrovskis.

"Mēs secinām, ka pārmērīgas budžeta deficīta procedūras sākšana ir pamatota," piebilda Dombrovskis, norādot uz Eiropas Savienības (ES) oficiālo procesu, lai sodītu bloka dalībvalstis par pārmērīgiem izdevumiem. Šādas sankcijas vēl nav piemērotas nevienai ES dalībvalstij.

Šāds EK lēmums pārsteigumus nerada, jo komisija Itālijas 2019. gada budžeta projektu jau bija noraidījusi pagājušajā mēnesī.

Neraugoties uz EK spiedienu, Itālijas populistu valdība atteicās mainīt savu budžeta projektu, kurā paredzētais maksimālais budžeta deficīts 2019. gadam ir 2,4% no iekšzemes kopprodukta (IKP), bet 2020. gadam – 2,1% no IKP.

EK gan prognozē, ka Itālijas budžeta deficīts nākamgad pieaugs līdz 2,9% no IKP, bet 2020. gadā – līdz 3,1%, tādējādi pārsniedzot ES pieļaujamo 3% robežu.

Top komentāri

Itālijai ir DAUDZ veiksmes stāstu.
I
Nerons, Kaligula, Duče, Musolini, Als Kapone un citi neskaitāmie mafijas dūži, par Berluskoni un vepri Salvīni nemaz nerunājot.
Apčidrinskis
A
Valdis Dombrovskis Latviju faktiski iznīcināja, iedzenot parādu bedrē. Tagad viņš grauj Eiropas savienību. Primitīvs iztapoņa ar vienvirziena domāšanu- kā savulaik Kirhenšteins, Pelše, Pugo un Voss savulaik.
bet
b
Savukārt Francijā ir cita problēma. Jau piekto dienu tur turpinās protesti. Tas nebūtu nekas īpašs. Taču Makronu biedē tieši Itālijas piemērs. Kādreiz Itālijā arī bija līdzīgi protesti un to rezultātā ir dzimusi 5 zvaigžņu kustība, kura šī gada vēlēšanās ir nonākusi pie varas un kura ir izstrādājusi budžetu, par kuru raksta "Diena". Lūk, protestu kustība var radīt partiju, kurai tauta uzticēsies daudz vairāk nekā Makronam. Itālijas "Makrons" Renzi tagad iztiek ar 15% reitingu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits