Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pentagons: Transpersonas ASV armijā drīkst dienēt līdz 2018.gadam

Transpersonas ASV armijā var turpināt dienēt vai atsākt dienestu līdz 2018.gadam, kamēr Aizsardzības ministrija izdomās, kā ieviest prezidenta Donalda Trampa noteikto transpersonu aizliegumu armijā, piektdien paziņoja Pentagona amatpersona.

Tramps jūlijā pārsteidza Pentagona vadītājus, vietnē Twitter paziņojot, ka transpersonas turpmāk nevarēs dienēt armijā nekādā statusā. Tādējādi tiek atcelta 2016.gadā Baraka Obamas prezidentūras laikā ieviesta politika, pēc kuras armijā jāuzņem arī atklātas transpersonas.

"Mūsu armijai ir jākoncentrējas uz izšķirošu un pārliecinošu uzvaru, un tā nevar sevi noslogot ar milzīgajām medicīniskajām izmaksām un traucēkļiem, ko rada transpersonu atrašanās armijas rindās," toreiz paziņoja Tramps.

Pentagona preses sekretārs pulkvedis Robs Menings sacīja, ka aizsardzības ministrs Džeimss Matiss ir uzdevis augsta ranga amatpersonām izstrādāt plānu Trampa aizlieguma īstenošanai, bet šis plāns nav jāiesniedz prezidentam pirms 2018.gada 21.februāra.

"Īstenošanas plāns noteiks politikas standartus un procedūras attiecībā uz transpersonu militāro dienestu ... atbilstoši militārajai gatavībai, letalitātei, dislocējamībai, budžeta ierobežojumiem un piemērojamam likumam," Menings sacīja reportieriem.

Viņš teica, ka pagaidām paliek spēkā Obamas laika politika, kas ļauj transpersonām dienēt un saņemt medicīnisko aprūpi.

"Dienējošas transpersonas, kuru [dienesta] termiņš beidzas, kamēr ir spēkā [pašreizējie] norādījumi, var atkal iestāties armijā pēc pastāvošajām procedūrām," sacīja Menings.

Vairākas organizācijas jau ir vērsušās tiesā, lai apstrīdētu Trampa noteikto aizliegumu. Ceturtdien šai tiesvedībai pauda atbalstu bijušais ģenerālštāba vadītājs, atvaļinātais admirālis Maiks Malens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits