Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 12. jūnijs
Nora, Lenora, Ija

Pie Berlīnes mošejas notikuši protesti pret islamizāciju

Vācijas galvaspilsētā Berlīnē galēji labējo organizācija Pro Deutschland sestdien sarīkojusi protesta akciju pie mošejas, šādi paužot savu opozīciju pret valsts "islamizāciju".

Vairāki simti policisti uzraudzīja kārtību akcijā, uz kuru bija ieradušies aptuveni 50 Pro Deutschland atbalstītāju. Dažu protestētāju rokās bija transparenti ar pravieša Muhameda karikatūru un saukļiem "Apturiet islamizāciju!".

Policija apliecināja, ka arī aptuveni 100 galēji kreiso un tā dēvēto antifašistu kustību aktīvistu turpat netālu pulcējās konkurējošā protesta akcijā.

Izskatījusi mošejas draudzes prasību "nepieļaut, lai pilsoņu kustība "Pro Deutschland viņu ēkas priekšā izrāda tā dēvētās Muhameda karikatūras", Berlīnes administratīvā tiesa galēji labējiem rīkot protesta akciju tomēr atļāva. Tiesa norādīja, ka karikatūras tiek aizsargātas kā "mākslinieciskās brīvības" izpausme, un no juridiskā skatu punkta to nevar uzskatīt par reliģiskas organizācijas apvainojumu. "Vienkārša Muhameda karikatūru parādīšana nav uzskatāma par aicinājumu uz naidu vai vardarbību pret kādu specifisku sabiedrības daļu," nosprieda tiesa.

Pro Deutschland sestdien un svētdien bija pieteikusi kopumā deviņas demonstrācijas, arī protesta akciju pie mošejas, kas ir ieguvusi reputāciju kā salafītu - radikālā musulmaņu novirziena - "lecekts". Islāma padome uz plānotajām demonstrācijām reaģēja, aicinot tās ignorēt.

Līdzīgi protesti šogad notika arī Ziemeļreinas-Vestfālenes zemē, kur galēji labējie kustība protestēja pret salafītiem. Toreiz protesti pārauga vardarbībā, islāmistiem uzbrūkot policistiem, kas apsargāja demonstrantus. Divi policisti tika sadurti, bet aptuveni 100 cilvēki arestēti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits