Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pie Krievijas konsulātiem Ukrainā izcēlušies vardarbīgi protesti

Krievijas agresija pret Ukrainas karakuģiem Kerčas šaurumā izprovocējusi vardarbīgus protestus pie Maskavas diplomātiskajām misijām Ukrainā, ziņo Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO).

Pie Krievijas konsulāta Harkovā sapulcējās aptuveni 70 protestētāji, galvenokārt jauni vīrieši, kuri apmētāja konsulāta ēku ar signālraķetēm un mēģināja aizdedzināt automašīnu riepas, ziņoja EDSO.

Ukrainas galvaspilsētā Kijevā aizdedzināta Krievijas diplomātiskā dienesta automašīna, bet Odesā pie Krievijas konsulāta protestēja aptuveni 100 cilvēki, apmētājot ēku ar petardēm.

EDSO dalībvalstu sūtņi pirmdien Vīnē sapulcējās uz īpašu sēdi, lai apspriestu notikumus Kerčas šaurumā.

Kā ziņots, svētdien Ukraina apsūdzēja Krieviju, ka tās robežapsardzes kuģis taranējis Ukrainas Jūras spēku velkoni, kas līdz ar diviem bruņu kuteriem no Odesas ostas Melnajā jūrā bija devies uz Mariupoles ostu Azovas jūrā cauri Kerčas šaurumam, kas atdala Krieviju no tās anektētās Krimas pussalas. Krievijas robežsardzes kuģis arī atklājis uguni, ievainojot sešus Ukrainas jūrniekus, un Krievijas specvienība sagrābusi Ukrainas kuģus, paziņojušas Ukrainas varasiestādes.

Savukārt pirmdien Ukrainas prezidents Petro Porošenko parakstījis rīkojumu par karastāvokļa noteikšanu valstī. Porošenko rīkojumu par karastāvokļa ieviešanu parakstīja pēc Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes ieteikuma. Rīkojums paredz ieviest Ukrainā īpašu tiesisko režīmu, lai radītu apstākļus bruņotas agresijas atvairīšanai un nacionālās drošības garantēšanai, draudu novēršanai valsts neatkarībai, suverenitātei un teritoriālajai vienotībai.

Top komentāri

Delfu cenzore
D
Krievu cūkas !
opā
o
zobs pret zobu- arestējiet abilstošu skaitu krievijas diplomātu Ukrainā, tik cik aizturēti ukraiņu jūrnieki. Nekavējoties!
nuu
n
šitādus slāvus kā oskars un Trollis JT te var integrēt tikai kaps...........
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits