Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Aizturētais Krievijai nodevis informāciju par Polijas valdības plāniem bloķēt Nord Stream 2 būvniecību

Polijā aizturētais Krievijas spiegs sociālajos tīklos "draudzējies" ar vadošiem poļu politiķiem

Polijā par spiegošanu Krievijas labā aizturētā Enerģētikas ministrijas amatpersona administrēja Facebook grupu, kurā bijuši apmēram 600 dalībnieku, tostarp vadoši poļu politiķi, vēsta Polijas Radio.

Aizdomās turētais, kaš identificēts kā Mareks V., izmantojis Facebook profilu, kurā sniegta tikai personīga pamatinformācija un redzama tikai viena fotogrāfija, lai izveidotu 400 - 450 "draugu" tīklu no enerģētikas nozarē strādājošajiem, raksta enerģētikas ziņu portāls Energetyka 24.

Šo cilvēku vidū bijuši valdības ministri, ministru vietnieki, Polijas parlamenta un Eiropas Parlamenta (EP) deputāti, lielo enerģētikas kompāniju darbinieki, žurnālisti un aktīvisti, ziņo Energetyka 24. Tomēr daudzi no šiem cilvēkiem Mareku V. klātienē nekad nav satikuši, norāda portāls.

Aizdomās turētais arī administrējis divas Facebook grupas - Energy Insight un Geopolitical Insight.

Pirms Mareka V. aizturēšanas lielākajā grupā - Energy Insight - bijuši vairāk nekā 600 dalībnieku, tomēr to skaits, tāpat kā aizdomās turētā personīgo Facebook draugu skaits, kopš tā brīža sarucis, ziņo Energetyka 24.

Mareks V. stiprinājis savu Facebook grupu ticamību, nodrošinot tajās augstu profesionalitātes līmeni. Tomēr privātās tiešsaistes diskusijās viņš apspriedis dažādus interesantus jautājumus, bieži lūdzot slepenu informāciju, vēsta portāls, norādot, ka nav zināms, kāda informācija šādā veidā tika iegūta.

Informācija par Mareka V. aizturēšanu klājā nāca pirmdien, kad Polija arī paziņoja par Krievijas diplomātu izraidīšanu saistībā ar uzbrukumu Lielbritānijā bijušam krievu dubultaģentam Sergejam Skripaļam.

Polijas Iekšējās drošības pārvalde (ABW) Mareku V. aizturēja piektdien operācijā, kas tikusi koordinēta ar citu Eiropas Savienības valstu drošības dienestiem.

Atbilstoši raidorganizācijas TVP sniegtajai informācijai, viņš kontaktējies ar Krievijas izlūkdienesta amatpersonām, kas, izmantojot diplomātisko aizsegu, strādājušas Krievijas vēstniecībā Varšavā.

Aizdomās turētais nodevis Krievijas izlūkdienesta amatpersonām informāciju par Polijas valdības plāniem bloķēt cauruļvada Nord Stream 2 būvniecību.

Top komentāri

reptilis
r
...,jā ..ā..krievi palikuši nabagāki vai skopāki....kāpēc nenopirka uzreiz kādu ministru vai premjeru....ja jau Vācijas varēja,tad Polijā taču nevajadzēja būt problēmām????
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits