Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Porošenko par spīti apsūdzībām nodevībā atgriežas Ukrainā

Bijušais Ukrainas prezidents Petro Porošenko pirmdien atgriezies Ukrainā, lai stātos tiesas priekšā apsūdzībās par nodevību, ko viņš uzskata par politiski motivētām.

Porošenko Kijevas lidostā pirmdienas rītā sagaidīja vairāki tūkstoši atbalstītāju. Viņu plakāti vēstīja "Mums vajag demokrātiju" un "Apturiet represijas".

Tiesa šodien lems, vai paturēt Porošenko pirmstiesas apcietinājumā.

Prokuratūra apgalvo, ka Porošenko, kas ir viens no Ukrainas bagātākajiem uzņēmējiem, bija iesaistīts ogļu pārdošanas darījumā, no kā finansiālu labumu guva Krievijas atbalstīto kaujinieku bandas Austrumukrainā 2014.gadā un 2015.gadā.

Porošenko līdzekļi izmeklēšanas ietvaros ir iesaldēti. Ja viņš tiks notiesāts par valsts nodevību, viņam var tikt piespriesti līdz 15 gadiem cietumā.

Porošenko uzstāj, ka nav vainīgs šajās apsūdzībās.

Viņš apsūdz savu pēcteci prezidenta amatā Volodimiru Zelenski mēģinājumos diskreditēt viņu, lai novērstu sabiedrības uzmanību no Ukrainas problēmām, tostarp ekonomiskajām likstām un pandēmijas.

Kopš Porošenko prezidentūras beigām viņam izvirzītas vairākas apsūdzības, kas raisījušas bažas par nedemokrātisku rēķinu kārtošanu Ukrainā un raisījušas uztraukumu arī Ukrainas sabiedrotajos.

Porošenko 2019.gadā zaudēja vēlēšanās pēc korupcijas skandāla un pretrunīgi vērtētām reformām, bet ir iemantojis patriota slavu ar Ukrainas armijas modernizēšanu un cīņu pret Krievijas atbalstītajām kaujinieku bandām Austrumukrainā.

Zelenskis paziņojis, ka cīnās pret oligarhiem, lai mazinātu to ietekmi Ukrainas politiskajā un ekonomiskajā dzīvē.

Porošenko pēdējās nedēļās uzturējies ārpus Ukrainas, tiekoties līderiem Briselē, Berlīnē un citās Eiropas galvaspilsētās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievu lidlaukā Krimā atskanējuši sprādzieni

Naktī uz trešdienu atskanējuši sprādzieni krievu okupētajā Krimas pussalā netālu no Džankojas kara lidlauka, vēsta lietotnes Telegram kanāls Astra un citi vietējie mediji.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits