Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Porošenko paraksta likumu par karastāvokļa noteikšanu valstī

Ukrainas prezidents Petro Porošenko trešdien parakstījis likumu par karastāvokļa noteikšanu valstī, reaģējot uz Kerčas šaurumā notikušo Krievijas uzbrukumu Ukrainas kuģiem.

"Prezidents ir parakstījis likumu," sociālajā tīklā Facebook paziņoja Porošenko preses pārstāve.

Ukrainas parlaments pirmdien atbalstīja prezidenta rīkojumu noteikt karastāvokli uz 30 dienām desmit pierobežas apgabalos.

Karastāvoklis ir spēkā no 26.novembra līdz 26.decembrim.

Porošenko nolēma izsludināt karastāvokli pēc tam, kad svētdien Krievijas robežsardzes kuģis Kerčas šaurumā uzbruka Ukrainas jūras spēku velkonim un diviem bruņu kuteriem. Ukrainas kuģi tika sagrābti un aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā.

Porošenko otrdien intervijā televīzijā paziņoja, ka Krievija ir ievērojami palielinājusi savu militāro klātbūtni pie Ukrainas robežas, un brīdināja, ka šāda militārās klātbūtnes palielināšanās nozīmē, ka Ukrainai draud pilna apjoma kara izcelšanās ar Krieviju.

Porošenko sacīja, ka Ukrainas bruņotajiem spēkiem uzdots būt pilnā kaujas gatavībā.

Ukrainas premjerministrs Volodimirs Groismans parlamentā trešdien sacīja, ka Ukrainai jābūt vienmēr gatavai atvairīt agresiju "no ienaidnieka, kas vēl nesen bija mūsu kaimiņš".

Karastāvoklis noteikts desmit reģionos, kas atrodas pie Krievijas robežas vai robežojas ar teritorijām, kuras kontrolē Krievijas atbalstītās kaujinieku bandas, kā arī piekrastē gar Azovas jūru un Melno jūru.

Ukrainas varasiestādes apgalvo, ka karastāvokļa izsludināšana ir preventīvs pasākums.

Karastāvoklis ļauj mobilizēt civiliedzīvotājus, kontrolēt medijus un ierobežot demonstrācijas un citus publiskus masu pasākumus.

Porošenko otrdien intervijā televīzijā sacīja, ka karastāvokļa ieviešanas mērķis ir "parādīt, ka ienaidnieks samaksās ļoti dārgi, ja nolems mums uzbrukt, un tā būs kā auksta duša, kas apturēs trakos, kuri plāno uzbrukt Ukrainai".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits