Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Porošenko paziņo par kandidēšanu uz atkārtotu termiņu

Ukrainas prezidents Petro Porošenko otrdien oficiāli paziņojis, ka 31. martā gaidāmajās vēlēšanās kandidēs uz otru pilnvaru termiņu.

"Dziļā atbildības sajūta pret valsti (..) lika man pieņemt lēmumu atkal kandidēt uz Ukrainas prezidenta amatu," uzstājoties forumā No Krutiem līdz Briselei. Mēs ejam savu ceļu, paziņoja Porošenko.

Viņš aicināja vēlētājus sniegt viņam vēl vienu mandātu, lai "garantētu Eiropas un Atlantiskās integrācijas procesu", valsts neatkarību un Ukrainas teritoriālās nedalāmības atjaunošanu.

Porošenko valsts galvas amatā tika ievēlēts pēc prokrieviski noskaņotā prezidents Viktora Janukoviča gāšanas 2014. gadā. Viņš solīja valsti tuvināt Rietumiem, īstenot vērienīgas reformas un izskaust endēmisko korupciju.

Taču viņa kritiķi apgalvo, ka korupcija joprojām zeļ un ka Porošenko ir darījis maz tā dēvēto oligarhu savaldīšanai, lai gan Ukrainas ekonomika pēc dziļās depresijas sākusi atlabt.

Aptaujas liecina, ka šobrīd Porošenko atpaliek no bijušās premjerministres Jūlijas Timošenko, kura par savu startu vēlēšanās paziņoja jau pagājušajā nedēļā.

Trešajā vietā aptaujās ir komiķis Volodimirs Zelenskis, kurš savulaik spēlējis prezidenta lomu kādā ukraiņu televīzijas seriālā, bet kuram nav nekādas reālas politiskās pieredzes.

Taču Timošenko pārsvars ir visai nepārliecinošs, jo par katru no trim vadošajiem kandidātiem šobrīd gatavi attiecīgi balsot 16, 14 un deviņi procenti ukraiņu.

Top komentāri

ASV marioneti
A
PAKĀRT, kā Ukrainas nodevēju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits