Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Porošenko uzskata, ka Krievija ir neprognozējama un var uzbrukt arī Baltijas valstīm

Krievija ir neprognozējama savās agresīvajās darbībās un var uzbrukt jebkurā vietā, piemēram, Baltijas valstīm vai ar ieročiem aizsargāt gāzes cauruļvadu Ziemeļu straume 2, intervijā Polijas telekanālam TVN24 pavēstījis Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

"Neviens nezina, kam Krievija gribēs uzbrukt rīt. Varbūt Krievijas karavīriem gribēsies aizsargāt Ziemeļu straumi 2 un uzbrukt Baltijas valstīm," sacīja Porošenko, turpinot: "Varbūt Krievijai sagribēsies dot triecienu kārtējām vēlēšanām, kā viņi mēģināja to darīt referenduma laikā Nīderlandē vai Brexit referenduma laikā."

Viņš uzsvēra, ka pašreizējā situācijā Ukraina prasa vienotību, kā tas tika nodemonstrēts nesen pēc Krievijas uzbrukuma Ukrainas kuģiem Kerčas šaurumā.

"Pirms četriem gadiem visi baidījās nosaukt Krievijas uzbrukumu Ukrainai par agresiju, to sauca par konfliktu vai krīzi. Tagad situācija izskatās pavisam citādi," norādīja Porošenko.

"Katru reizi Krievija noliedz savu atbildību par tiem vai citiem noziegumiem. Un tikai tiešu pierādījumu demonstrēšana, kā Malaizijas reisa MH17 notriekšanas vai Skripaļa indēšanas gadījumā, ļauj parādīt patieso Krieviju," sacīja Porošenko. "Notikumi Kerčas šaurumā ir bīstami Ukrainas vienotībai, taču visupirms - visas Eiropas reģionālajai drošībai un, iespējams, globālajai drošībai."

Viņš arī piebilda, ka Rietumu reakcija uz Krievijas agresiju Kerčas šaurumā bija zibenīga - uz ukraiņu jūrnieku sagūstīšanu reaģēja ANO, NATO, vairums alianses dalībvalstu, G7 un Eiropas Savienība (ES).

Jau vēstīts, ka Krievijas bruņotie spēki 25. novembrī Kerčas šaurumā sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas tika aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus Krievija apcietināja uz diviem mēnešiem un nogādāja Maskavā.

Top komentāri

Vēstures mācība
V
Kad Krievija iebruka Gruzijā, tad Putinam tika vaicāts, vai kaut ko līdzīgu nevarētu piedzīvot arī Ukraina? Vai Krievija necenstos pievākt sev Krimu? Uz ko Putins atbildēja, ka Ukrainai ne par ko nav jāuztraucas. Krievijai neesot nekādas pretenzijas pret Krimu...
Jurij
J
Ja Baltija nebutu NATO un Europas koptirgu,tad tas variants butu 100%. Krievija ,krievu tauta ir visagresivaka pasaule,citu tautu nelaime tai sagada gandarijumu un prieku.
Arkls
A
Paraša galīgi ožu zaudējis! Saprot to ka ar savu valsti ir totālā purvā... tad grib līdzi akacī ievilkt arī citas valstis nekas nebija un uz Latviju nemaz neskaties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits