Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Portāls: Viļņā nolaidusies ar Putinu saistītā oligarha Prigožina lidmašīna

Viļņas lidostā ceturtdien nolaidusies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu saistītā un ASV sankciju sarakstā iekļautā oligarha Jevgēņija Prigožina lidmašīna M-Vito, piektdien vēsta Lietuvas ziņu portāls 15min.lt, atsaucoties uz diviem savstarpēji nesaistītiem informācijas avotiem.

Lietuvas valsts lidostu operatorkompānijas Lietuvos oro uostai pārstāvis Marjus Zeleņus ziņu aģentūrai BNS nav nedz apstiprinājis, nedz noliedzis šo informāciju, norādot, ka tādas ziņas par privātajām lidmašīnām netiek sniegtas.

Pēc portāla avotu ziņām, Prigožina lidmašīnas nolaišanās bijusi neplānota un, lietojot aviācijas terminus, saistīta ar Aircraft on Ground situāciju, kas nozīmē, ka lidmašīna gaisā saskārusies ar nopietnām problēmām un tai nācies meklēt tehnisku palīdzību.

Lidmašīna bijusi ceļā uz Sanktpēterburgu. Avoti Viļņas lidostā norādījuši, ka pats oligarhs tajā nav atradies.

Prigožins, kas Krievijā iedēvēts par "Putina pavāru", ir Sanktpēterburgā bāzētās "troļļu fabrikas" jeb Interneta pētījumu aģentūras sponsors. Viņa vārds tiek saistīts arī ar privāto militāro kompāniju Vagner, kuras karotāji piedalījušies konfliktos Ukrainā un Sīrijā.

Interneta pētījumu aģentūra un vēl divas Prigožina kontrolētās kompānijas Concord Management Consulting LLC un Concord Catering, kurām ir līgumi ar Krievijas valdību, apsūdzētas interneta kampaņas vadīšanā, lai pa dažādiem kanāliem, ieskaitot sociālos medijus, ietekmētu ASV prezidenta vēlēšanas. ASV Prigožinam un viņa kompānijām noteikušas sankcijas.

 

Top komentāri

ta nu gan
t
Vai zināt, kāpēc Ukrainas lidostas nepieņem nevienu krievu lidmašīnu? 1968.gadā, kad krievi apspieda "Prāgas pavasari", lidostas ieņemšana tika realizēta tādā veidā, ka viena it kā pasažieru lidmašīna ar it kā bojājumiem prasīja ārkārtas nolaišanos Prāgā. Lidmašīnā bija specvienība, kas ātri pārņēma lidostu. Un nodrošināja ik pēc 5 minūtēm nākamo tādu pašu krievu specvienību reisu nolaišanos Prāgas lidostā.
Ass
A
Un kas?Diena būtu labak pasekojusi ko dara mūsu vietējie oligarhi(kur lido,ar ko tiekas).Bet propogandas labad izskatās ka pie lidmašīnas var piesiet fermu un visus pārējos notikumus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits